Konyhai kisgépek karácsonyra

2016. november 24.
Okos ötlet, ha a család karácsonyra egy konyhai kisgéppel lepi meg magát. Sokszor kerülnek az emberek olyan helyzetbe karácsony környékén, hogy egyszerűen nincs ajándékötletük, és azt érzik, hogy felesleges valami olyanra költeni a pénzt, aminek a másik lehet, hogy nem fog örülni, vagy nincs rá szüksége, nem veszi hasznát.

Ajándékozni egyáltalán nem egyszerű dolog – még családon belül sem –, hiszen van amikor nagyon jó ötletünk van, de van amikor csak kényszernek érezzük a vásárlást – abból pedig általában semmi jó nem sül ki. 
Vannak olyan családok, akik ezt próbálják kikerülni és elkerülni, így sikeresebbek az ajándékadási pillanataik. Hogy ne költsenek felesleges pénzeket ajándékokra, vagy megbeszélik, hogy mit adnak egymásnak, kinek mire van szüksége, vagy ha éppen nincs ilyen, akkor a szülők inkább valami olyan dolgot vásárolnak, amellyel fejleszthetik a család életét. Akár technikai eszközökre, akár konyha berendezésekre, vagy akár kisgépekre is gondolhatunk. 

Ha tehát az idei karácsonyra még nincs ajándékötlet, de nagyon vágyunk egy turmixgépre, szendvicssütőre, mikrohullámú sütőre vagy egy konyhai robotgépre, akkor itt az ideje, hogy összehívjuk a családi kupaktanácsot, és ezt velük is megosszuk. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogy milyen konyhai kisgépek hiányozhatnak még otthonról, amelyek jól jönnek a családnak. 
 

Ez legyen a karácsonyi ajándék 
A konyhai kisgépek között rengeteg mindent találhatunk, még olyanokat is, amelyekre első pillantásra azt mondanánk, hogy nincs rá szükségünk, de kissé jobban belemélyedve a termékek böngészésbe rájöhetünk, hogy igazából minddel tudnánk valamit kezdeni, mind nagy segítség lenne a konyhában. Egészségesebb ételek, gyorsabb ételkészítés, könnyebb ételmelegítés, profi szendvicskészítés, kiváló kávék és még sorolhatnánk, hogy miben segítenek a konyhai kisgépek. 

Itt vannak például az olajsütők. Az olajsütőnek több előnye is van, ami miatt kiváló ajándék lehet a ház asszonyának, nem mellesleg pedig a család többi tagja is örülhet az új konyhai eszköznek. Az olajsütőt sokan jobbnak tartják, mint a serpenyős sütéseket, mert ebből nem fröcsög ki az olaj – és nem is lesz annyira olajszag a konyhában – illetve sokkal gyorsabban sülnek a dolgok, nem kell tehát annyi gázt vagy villamos energiát fogyasztani, és a sülés is egyenletesebb. Sokféle olajsütő van már a piacon, érdemes olyat választani, ahol le lehet engedni az olajat, hiszen így többször fel is lehet használni azt, és a tisztítása is könnyebb. 
Talán már nincs is olyan család, akiknek ne lenne mikrohullámú sütőjük, de ha mégis, akkor itt az ideje karácsonyra a konyhát meglepni eggyel, vagy ha a régi már kezd elavulttá válni, akkor itt az idő egy cserére. 

A mikrohullámú sütők ma már olyan jó tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a programozhatóság vagy az időzítés, és ma már ezek annyira profik, hogy egy ebédet is el lehet bennük készíteni. Egyébként, ha csak arra használjuk, amire eredetileg kitalálták, akkor is jól járunk vele. A mikróban az a jó, hogy a gyerekek is könnyen tudják használni, és ők is könnyen tudnak benne ebédet melegíteni, de azért fontos időben megtanítani velük, hogy melyik anyagok mehetnek a mikróba, és melyek nem. A legbiztonságosabb mindig az, ha kinevezünk egy mikrós tálat, és csak azt tehetik be. Melegszendvics készítéshez is tökéletes, a kenyérre olvadt sajt mindenki kedvence. 

Ha már a melegszendvicsnél tartunk, akkor érdemes a szendvicssütőt is megemlítenünk, mint fantasztikus kis konyhai kiegészítőt. Aki jobban kedveli a ropogós kenyérbe olvadt sajtot, mint a simán ráolvadtat, annak erre a konyhai kisgépre lesz szüksége. A szendvicssütők a gyerekek nagy kedvencei, hiszen tökéletes ízeket lehet elérni és nagyon gyorsan készen is van a fincsi tízórai. Akár zöldségkrémekkel is meg lehet kenni a kenyeret, úgy még egészségesebb uzsonnát is készíthetünk. 

Reméljük, hogy néhány tippünk hasznos volt, és már elindult a gondolkodás, hogy mit is vásároljatok karácsonyra a konyhába. Az is egy jó ötlet, ha a ház női tagja nem tud erről, és őt lepi meg az apuka a gyerekekkel valami hasznos dologgal. Aztán az eredményeket úgyis együtt lehet élvezni. 

megosztás
hozzászólások
katona (1), Bálint NatáLia (2), kulfold (245), Bock Bisztró Balaton (16), humanitárius település (1), triatlon (13), SzezOn bevásárló közösség (1), hotel mirage (1), VeszprémFest (1), Nagykanizsa (1), díj (4), police (513), Joós Adél (1), Czigány Sándor (2), Ferenc pápa (1), unicef (1), Intersport (1), tornádó (1), Fehér szalag (1), georgikon dse (7), vitorlásverseny (30), halál (42), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), munkanelkuli (2), keszthely foter (201), felveteli (29), tavaszi szél vizet áraszt (1), alternatív gyógymód (1), tispol (3), Papp Gabor (227), kormánymegbízott (1), Balaton-part (10), balatongyorok jazz (23), koraszülött (1), betegség (12), Balatoni Kör (2), diploma (4), keprol kepre (7), gyermek (12), KFT (1), tiltakozás (1), étterem (11), csillaghullás (2), gyümölcs (2), Zala Megyei Közgyűlés (3), monitormagazin (107), konyvtar (103), uszoda (9), parkolás (8), szerencsejatek (630)