Könnyíti és gyorsítja a közlekedést

2013. augusztus 01.
Átadták csütörtökön a Keszthelyt elkerülő út Tesco áruház és Hévízi út közti szakaszát, mely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Beruházásban valósult meg: 3,5 kilométeres hosszban, 1,4 milliárd forint ráfordítással.

Az ünnepség keretében tartott sajtótájékoztatón Loppert Dániel, a NIF Zrt. Kommunikációs vezetője beszédében kiemelte, hogy a szakasszal könnyebb és gyorsabb lesz a közlekedés a város térségében. Keszthely felszabadul a nyomás alól, hiszen a forgalom az M7-es autópálya és Zalaegerszeg felé is elkerüli a települést. Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei Közgyűlés elnöke elmondta: az előkészítés tíz éve elkezdődött, akkor az autópálya építés miatti kamionforgalom miatt kritikus volt a helyzet. A felmérésekből akkor kiderült, hogy a turisták a közlekedés helyzetét tartották a legnagyobb problémának, azaz szükség volt a beruházásra. 2006 környékén nem sikerült forrást szerezni a beruházásra, ám 2010-ben az Új Széchenyi Terv keretében igen. Köszönetét kifejezve elmondta azt is, hogy az elkerülő út további, 2,2 kilométeres szakaszának műszaki átadása megkezdődött, azt várhatóan szeptember elején adják majd a forgalomnak.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
regisztráció (1), voroskereszt (24), Brüsszel (1), gyes (2), túlsúlyos (3), Mátrai Gabriella (2), év fürdője (4), hitel (5), szauna (2), cselgáncs (1), Palinkas Robert (80), fájdalommentes (3), Joós Adél (1), margaret thatcher (1), kovács (1), Mándó Zsuzsanna (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Silver fitness (1), Balaton Szinház (955), földrengés (2), táplálkozási tanácsadó (1), bank (7), újév (6), percdíj (1), eon (2), kornyezettudatos (4), keszthely foter (200), muzeum (55), gyász (1), vuz kft (17), gyermekbarát (2), Lel Ki Főzde (1), Otthon Centrum (1), Tóth Levente (2), TDM (3), terápia (4), Széll Tamás (1), óvoda (7), VOLT fesztival (7), Zalacsány (4), emléknap (1), apartman (3), Don (1), Tour de Hongrie (2), alakformálás (6), néptánc (4), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), divat (4), pollen (3), vonat (7)