Konferenciateremtől az alfa szobáig

2012. január 13.
Bővül a kínálat, fejlesztik a szolgáltatásokat, s még hatékonyabbá teszik a komplexum energetikai működését: összesen százhuszonötmillió forintos beruházás kezdődik a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton és Helikon Taverna Panzióban, a projektet ünnepélyesen a mai nap nyitották meg.

Fodor Márk, a Taverna Pince Kft. ügyvezetője elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. Az összesen százhuszonötmilliós beruházás fennmaradó részét önerőből fedezi a cég: huszonötmillió forintot a létesítmény bevételéből, a többit kedvezményes hitelből. Hangsúlyozta: már a hotel épületének elkészültekor látták, hogy szükséges a bővítés, hiányzik ugyanis egy rendezvény-konferenciaterem. Ez most elkészül, s fejlesztik a turisztikai szolgálttásokat. A wellness-részleg bővül, szoláriummal és alfa szobával, s egyéb elektronikai eszközökkel (például ipad-dokkolókkal). Saját mosodát is nyitnak, amivel szintén költséget csökkentenek, s rendezik a Taverna előtti területet. A pályázatban tizenhat fő foglalkoztatását vállalták. A beruházást a napokban megversenyeztették, így a munka hamarosan indul, s várhatóan szeptemberben, októberben befejeződik. Igyekeznek – mondta -, hogy új pályázatot tudjanak beadni.
Manninger Jenő, országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt a projektnyitón, s méltatta a hotel példamutató kínálatát, energiahatékony, környezetbarát működését. Elmondta, a fejlesztési tanács 3,2 milliárd forintot osztott ki pályázatokra, az összegből Zalába is sok helyre, célra került. Tóth Gábor, a Regionális Fejlesztési Ügynökség végrehajtási igazgatója kilométerkőnek nevezte a hotel újabb fejlesztését, melynek köszönhetően komplex lesz a hotel szolgáltatása, s segíti annak egész éves nyitvatartást, a s meghosszabítja a turisták szállásidejét. Elmondta: hamarosan pályázatot írnak ki a Balaton régióra, mint kiemelt üdülőkörzetre.
Fodor Márk megjegyezte: mielőbb szeretnék rendezni, felújítani a pince épületét is, arra már korábban nyújtottak be pályázatot, az eredményét várják.

megosztás
hozzászólások
környezetvédelem (2), jovedelem (2), adomány (1), zeneszerző (1), proa (1), cipősdoboz (3), utánpótlás (1), Happy Dixieland Band (8), balett (1), Rtime (5), tűzoltó (32), óraátállítás (3), Hírek képekben (10), gyógyfürdő (6), festetics (22), sütemény (1), Semmelweis (2), webmark (2), korcsolya (4), jogosítvány (1), fogyasztóvédelem (1), Illés Fanni (1), kilométer (1), ökölvívás (2), konyvtar (103), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), gazdasag (363), pedagógus (6), Festetics kastély (139), nav (29), Major Veronika (5), Négeli Noémi (1), Márki Péter (1), Fodor Edith (3), egyház (2), Schmied Zoltán (1), Zalai Borcégér (5), Bibó Gimnázium (1), álommeló (1), Hévíz gyógyfürdő (112), VÉDA (1), hotel mirage (1), helyesírás (1), Balaton átúszás (5), operatőr (1), hűtőgépcsere-program (1), Palásthy Bese (1), év fürdője (4), jog (3), érettségi megoldás (5)