Klórgáz-mérgezés Alsópáhokon (fotóval) - FRISSÍTVE

2013. december 07.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint egy 4, két 3 és egy alig 1 éves kisgyermek kapott klórgáz-mérgezést 2013. december 6-án 18 óra 45 perc körüli időben egy alsópáhoki szállodában. A szálloda igazgatóhelyettese az MTI-nek azt mondta: karbantartás után visszamaradt gázbuborék okozhatta a gáz kiáramlását.

A gyanú szerint az egyik medencéből szabadult fel a gáz, amelytől négy kisgyermek rosszul lett. A mentők a helyszínen látták el a sérülteket, azonban az egyik kisgyermek állapota rosszabb lett, ezért a szülők kórházba vitték. A katasztrófavédelem egységei lezárták a medence környékét, kiürítették az uszodát és vizsgálatot indítottak.
A Keszthelyi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Soós Éva, a négycsillagos Kolping Hotel igazgatóhelyettese elmondta: a négy kisgyerek légzési nehézségekre panaszkodott péntek este, ezért hívtak orvost hozzájuk. Az orvos javaslatára ezek után nem egy, hanem két kisgyereket szállítottak megfigyelésre kórházba, de szombaton már ők is visszatérhettek a hotelbe.
Az igazgatóhelyettes kifejtette: a klórgáz kiáramlását az okozhatta, hogy korábban karbantartási munkálatokat végeztek az uszoda medencetér alatt található gépészeti berendezésein, és gázbuborék maradt a csövekben. A karbantartás után a víznyomás a medencébe préselte ezt a kis mennyiségű gázzal telített buborékot, amely a rosszulléteket okozta.
A szállodában nem okozott komoly fennakadást a klórgáz szivárgása, a medencéket pedig - a szakhatóságok vizsgálata után - már péntek estétől újból használhatják a vendégek - fűzte hozzá Soós Éva.

megosztás
hozzászólások
esküvő (9), karrier (1), nyugdij (8), Torsa Dániel (1), könyvbemutató (2), étterem (11), Jemen (1), kerekpar (27), Forstner Anna (1), Bóka Péter (1), Reischl-sörház (1), betegség (12), programajánló (19), táska (1), kutatas (81), táplálkozási tanácsadó (1), drog (3), A Dal (3), tavaszi szél vizet áraszt (1), freestyle foci (1), idegenforgalom (174), Tál Zoltán (2), bolt (3), Hosszú Katinka (2), Magyar Telekom (1), KDNP (1), sajtóközlemény (5), CT (3), Love your belly (2), Musica Antiqua (2), Orbán Viktor (3), Helikoni ünnepség (4), jogosítvány (1), beruházás (2), GESZ (11), Libás (2), sztárportré (3), Pálfi Attila (1), garázsvásár (1), nagyméret (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Magyarország tortája (1), ponthatar (6), téligumi (1), Balaton-part (10), VeszprémFest (1), konyvtar (103), állatkínzás (2), orvos (23), szex (9)