Kíváncsi vagy a Balaton legjobb kávéjára?

2018. április 28.
Gőzölgő, forró, tejhabbal művészien díszített, vagy akár hűsítően üdítő: egy kávé sokféle lehet. Hasonlóan az elmúlt évekhez, idén is számtalan formában készítik és kínálják finom és szemet gyönyörködtető italaikat a versenyzők a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságon, Gyenesdiáson.

Május első szombatján, május 5-én Gyenesdiáson, A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben, a Nyitott Balaton programsorozat részeként rendezik meg a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot, ahova nem csak a vendéglátásban dolgozó szakembereket, hanem minden érdeklődőt várnak.

Délelőtt tíz órától a baristáké lesz a főszerep: minden versenyzőnek negyed óra alatt kell elkészíteni és a zsűrinek felszolgálni négy adag espresso kávét, négy adag cappuccinót és négy adag saját készítésű kávéitalt. Utóbbiak közül a legkreatívabb lesz az idei év Balaton kávéja, melyet a régió több kávézójában, cukrászdájában és éttermében kínálnak majd. A versenyen pedig összteljesítménye alapján megválasztják a Balaton Barista Bajnokát is.

13.30-tól pedig-miután kellőképpen felélénkült mindenki, hiszen a közönség is kóstolhatja az ízletes és díszes kávékat – a verseny második részében tovább fokozódik a hangulat és egyre színesebb lesz a látvány is. A versenyzők saját maguk által kitalált alkoholos vagy alkoholmentes italokat készítenek és kínálnak a zsűrinek és a jelenlevőknek. A nap végére így az is kiderül, melyik kreatív ital lesz idén a  Balaton Koktélja.

A két kategóriában közel húsz versenyző méreti meg magát és italát. Mindkét versenyszámban fontos szempont lesz az értékelés során, hogy a kávé és a koktél kötődjön a Balatonhoz, a balatoni életérzéshez.

A Balatoni Barista és Koktél Bajnokság célja a kávézási és a koktélfogyasztási kultúra erősítése, a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése.

A versenyzők nevezési díj nélkül vehetnek részt a megmérettetésen és a közönség számára is ingyenes a belépés a 10.00 – 16.00 óra között zajló rendezvényre.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
bank (7), kutyás strand (1), Forstner Anna (1), erettsegi (72), unicef (1), Lisa (35), Top 50 (1), vitorlásverseny (30), jég (5), riporter (1), Liszkay (2), okmányiroda (1), Március 15 (2), ZalaSprings Golf Resort (2), állatkínzás (2), felmeres (10), apartman (3), Gulyás Orsolya (2), Zalaköveskút (1), Bóka György (2), Bethesda (1), Csősz-Tóth Norbert (1), Jobbik (10), hullámmasszázs (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), viz (1), C+ fesztivál (1), csokoládé (2), Kvárta Mátyás (44), sorkötelezett (1), kék zászló (1), idegenforgalmi adó (1), percdíj (1), Balatonfüred (2), power-bank (1), ellazulás (1), DK (13), Tar Ferenc (3), deviza (1), Burucs Szabolcs (2), tűzoltó (30), Novák Péter (1), Horváth Szabina (1), Suba Alexandra (1), Bezerics (1), Balatonátcsúszás (1), színház (5), Platán étterem (1), Kovács Ernő (1), születés (16)