Kiváló együttműködés, sikeres pályázatok

2011. augusztus 30.
A szervezeti átalakításoknak és a kiváló együttműködésnek köszönhetően komoly eredményeket tudhat magáénak a Hévízi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület és a város önkormányzata.

Az elmúlt időszakban ugyanis a turizmus erősítésére, a turisztikai értékek reklámozásának szélesebb körű lehetőségére nyert több pályázatot is a TDM szervezet.
Mindezekről a sikerekről ma sajtótájékoztató keretében számolt be Papp Gábor polgármester, Pusztai Erzsébet, a TDM egyesület elnöke és Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Pusztai Erzsébet rámutatott: a sikeres pályázatok közül az egyik legkiemelkedőbb megvalósítása jelenleg is zajlik: a „Desztinációs együttműködés további erősítése, Hévízen az „élet forrásánál” című pályázat 2010.  január 05-én részesült támogatói döntésben, a projekt 52.861.668,- Ft-os összegben került elfogadásra, a támogatás mértéke az elszámolható összköltség 85%-az, azaz 44.932.418.-Ft. Megvalósítása 2010. március 19-ével vette kezdetét, a projekt zárás tervezett dátuma 2011.október 16-a.
- A program keretében képzéssorozatok, tanulmányutak, eszközbeszerzések, különböző marketing elemek valósultak meg. Ebből a forrásból került megrendezésre a nagy sikerű, Boldog Békeidők Hévíze rendezvénysorozat, a Karácsonyi Vásár, a Városi Zöldnap és a Kerékpáros sportnap is. Programonként 24 alkalommal rendeztünk belvárosi sétát, római kori kalandozásokat és termékkóstolót, német-magyar nyelven – mondta Pusztai Erzsébet, hozzátéve:  e pályázat folytatására nyílik lehetőség most, hiszen az egyesület újabb nyertes pályázattal büszkélkedhet: 2011.július 22-én a ROP támogatói döntésben részesítette az egyesület május 2-án beadott, TDM együttműködés további erősítése Hévízen, az "élet forrásánál" című pályázatát.
Ez a pályázat 101. 500. 894,-Ft elfogadott projekt összköltséggel, 78,4 %-os intenzitással, azaz 79. 625. 482,-Ft megítélt támogatással valósulhat meg. A pályázat olyan részprojektekből épül fel, mint a termékfejlesztés, turisztikai információs rendszerek bővítése, szakmai együttműködések támogatása, különböző marketing eszközök fejlesztése, újabb képzéssorozatok, monitoring és nem utolsó sorban vendég elégedettség mérés, de nagyobb szabású infrastruktúra és eszközfejlesztés is szerepel a programban.
- Az eredményes pályázatok, a hatalmas népszerűségnek örvendő eddig megvalósított programok, a nemrég elkészült Hévíz Kártya mind azt mutatják, hogy a turisztikai szervezetek átalakítása, az önkormányzat és ezen szervezetek együttműködése jelentős sikereket hozhat a városnak, s ez alatt nem csupán az önkormányzatot, de a vállalkozókat, a szobakiadókat, minden itt élőt érthetünk – emelte ki Papp Gábor. – A városvezetés eltökélt szándéka volt, hogy a turisztikai szolgáltatások terén komoly, minőségi változásokat generál. A visszajelzések pozitívak, a kritikák segítik a további munkát. Az önkormányzat határozott elképzelése van a folytatást illetően is, a Hévíz Kártya esetében például a kártyaolvasás rendszerének kidolgozásán fáradozunk.
Horváth Orsolya az együttműködés térségi szintű sikereiről számolt be, melynek jó példája az a Leader-pályázat, melynek eredményeként  a térség értékeit bemutatni hivatott 3D-s kiadványt készíttettek, s ezt hamarosan plakát megjelentetése is követi.

megosztás
hozzászólások
karate (2), szalloda (59), adó (6), paleo (13), adomány (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), vadász (2), tornádó (1), jovedelem (2), Cserszegi fűszeres (1), HIV (1), életveszély (1), internet (20), hotel mirage (1), Horváth Lászlóné (1), mav (25), pünkösdi regatta (5), regisztráció (1), Bedő Beáta (10), shotokan (1), Rézsó Tamás (6), Gelencsér Dental (3), freestyle foci (1), Zala Volán (1), Nagymező Gyenesdiás (1), vb (8), Hanse (2), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Novák Péter (1), jaras (36), díj (4), Bethesda (1), uszoda (9), Vatikán (1), Krasznai István (1), Bátortábor (1), bolt (3), TRX (22), medve (1), drogmentes (1), törvény (1), gyermekfelügyelő (1), advent (226), Pete Krisztina (1), halottak napja (1), tabor (6), utca embere (8), belfold (1440), Krassói Katalin (1), fitt (1)