Kiraboltak és megvertek két idős embert Keszthelyen

2014. december 13.
A gyanú szerint 2014. december 7-én 17 órakor két 21 éves és egy 44 éves férfi vert meg és rabolt ki két idős embert Keszthelyen. Három férfit fogtak el a zalai rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak átmásztak a kerítésen, majd bementek a házba, ahol a 73 éves férfit és a 65 éves nőt lelökték a földre, majd a hátukra térdelve pénzt követeltek tőlük. Miután az idős emberek nem mondták meg, hogy hol van a pénz, a két férfi többször megütötte a nénit és a bácsit is; ezután a gyanúsítottak az idős asszony pénztárcájából kivettek kétezer forintot és a lakást felforgatva megtalálták egy borítékban az idős férfi megtakarított pénzét, majd elmenekültek a helyszínről. Mindeközben harmadik társuk az utcán figyelt. A sértettek elmondása szerint mindkét támadó álarcot és kesztyűt viselt.
 

 

A 73 éves férfit és a 65 éves nőt a mentők a keszthelyi kórházba vitték, mindketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek.

A keszthelyi rendőrök egy nap alatt beazonosították a feltételezett elkövetőket, közülük a két 21 éves férfit még aznap elfogták, és őrizetbe vették; harmadik társukat pedig 2014. december 8-án a Somogy megyei Iharosberényben találták meg a nyomozók, őt is őrizetbe vették.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vételük mellett indított eljárást a 21 éves H. Dávid Ferenc keszthelyi, a 21 éves O. Zsolt balatonszentgyörgyi és a 44 éves iharosberényi férfi ellen. Mindhárom gyanúsítottat a Zalaegerszegi Járásbíróság 2014. december 10-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

megosztás
hozzászólások
Zalai Kutyasuli (1), család (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), ÉrtékTrend extra (7), Magyarország szépe (1), Csikós Beatrix (1), Kocsis László (1), Krassói Katalin (1), tűzoltó (32), kezilabda (64), Főügyészség (7), táska (1), nav (29), vb (8), kulfold (245), karrier (1), Darren Cranmer (2), Keszthely HUSZ (3), holokauszt (1), termálfürdő (1), Komoróczi Lajos (3), keresztény (2), Szeiler Stúdió (32), Keszthelyi Kiscápák (6), balett (1), footgolf (1), trianon (2), érettségi megoldás (5), kék zászló (1), kötélugró (1), Ács István (10), állami támogatás (1), Művészetek völgye (7), gyógyszertár (1), táplálkozási tanácsadó (1), Major Veronika (5), relaxáció (1), Halház kft (1), minisztérium (7), Szemfüles egyesület (3), margaret thatcher (1), Bethesda (1), Villányi Éva (1), onkormanyzat (481), gyümölcs (2), Zala Megyei Főügyészség (4), test (1), Széll Tamás (1), Magyar Turizmus Zrt (45), vasút (10)