Kínaiakat és svájciakat győzködnek a hévíziek

2014. május 28.
Tovább akarja erősíteni idegenforgalmát Hévíz, amely Budapest után már így is a legtöbb vendégéjszakát produkáló település Magyarországon. A meleg vízű gyógytaváról híres város a hagyományos németországi mellett a kínai és svájci piacot is megcélozta.

Papp Gábor, a nagy turistaforgalmú város polgármestere a további idegenforgalmi célokat szolgáló beruházásokról is beszámolt a 180 percben - írja a hirado.hu. Az önkormányzati vezető a Kossuth Rádió műsorában elmondta, a közeljövőben a fő „attrakció” a Korok és borok nevű tematikus sétaút első fázisának átadása lesz június közepén az egregyi városrészben. Az ottani szőlőhegyet a turisták korábban is szívesen látogatták, de a környezete az elmúlt húsz évben elhanyagolt volt – első fázisban a helyet 150 millió forintból tudták megújítani. Az összesen 600 milliós projekt jövő nyárig folytatódik, amikorra a teljes beruházás megvalósul a tervek szerint. Ezen kívül több kisebb – például utakat, játszótereket érintő fejlesztés is van a Hévízen – tette hozzá.

Papp Gábor polgármesterrel készült riport itt!

megosztás
hozzászólások
facebook (15), Ruzsics Ferenc (434), múzeumok éjszakája (4), Csengei Agota (16), közétkeztetés (4), cigaretta (13), relaxáció (1), Barista bajnokság (2), gyermekfelügyelő (1), ország torta (1), vuz kft (17), szuperhold (1), Bálint NatáLia (2), helikon (41), nav (29), felmeres (10), balett (1), vírus (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), KRAFT (5), ló (1), Balatoni Kurzusok (8), Jemen (1), menetrend (3), sütemény (1), Csősz-Tóth Norbert (1), Apák napja (1), tranzakciós díj (1), Carbona (9), csillaghullás (2), Az év orvosa (1), Tar László (1), menekült (1), kresz (2), áruház (1), e-kereskedelem (1), posta (1), gyógyszertár (1), vb (8), Életfa iskola (2), Központi Statisztikai Hivatal (3), Krassói Katalin (1), cselgáncs (1), fogyasztóvédelem (1), zala (1156), Gachályi András (3), Selmeczy Zsuzsanna (5), képviselő-jelölt (5), kalendarium (831), shotokan (1)