Kezdődik a Titanic!

2011. április 08.
Ma este 18. alkalommal indul útjára Magyarország legtöbb nagyjátékfilmet felvonultató, legszínvonalasabb nemzetközi filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál.

Az idei fesztivált Lisa Cholodenko négy Oscarra jelölt, Golden Globe-díjas filmje, A gyerekek jól vannak nyitja az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmben Annette Bening és Julianne Moore egy leszbikus házaspárt alakítanak, akiknek tizenéves gyerekeik szeretnék megismerni biológiai apjukat. A lehengerlő stílusú, javíthatatlan agglegény apuka felbukkanása jócskán felborítja a család életét, átrendezi a viszonyokat, és sok mosolyfakasztó konfliktushoz vezet.

A nem mindennapi családi vígjátékot a nagyközönség április 9-én 20.00-tól láthatja a KINO-ban. A film hazai forgalmazója a Budapest Film. Ma nemcsak az Urániában, hanem a fesztivál másik három helyszínén is elkezdődnek a vetítések. A KINO-ban 16.30-tól láthatjátok a Határfigyelők című amerikai dokumentumfilmet, amelynek a Titanicon lesz a nemzetközi premierje. Corey Wascinski négy éven keresztül forgatott filmje azokat a lelkes és sokszor igen komikus amerikai honpolgárokat mutatja be, akik az amerikai-mexikói határon önkéntes határvédőként felsorakozva megfogadták, hogy megvédik hazájukat az országba özönlő illegális bevándorlóktól.      
 
A klasszikus szépkiállítású portréfilmek és a forradalmian felfogott komolyzene kedvelőinek ajánljuk A zseni – Glenn Gould belső élete című zenei dokumentumfilmet, amelyet az Örökmozgóban vetítünk 18.30-tól. A film az excentricitásáról híres kanadai zongoravirtuóz különleges világába enged bepillantást.
És ahogy ígértük, az idei Titanicon lesznek éjszakai vetítések is, az első már ma este a Toldiban: a Hideghal című hátborzongató, éjsötét humorral átszőtt japán thrillert 22.00-től láthatjátok.  Figyelmeztetünk mindenkit: a véres bűnfilm állítólag megtörtént eseten alapul, ami még hideglelősebbé teszi az éjszakába nyúló vetítést. Csak nagyon bátraknak.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
alakformálás (6), Sárdi Katalin (1), Novák Péter (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), kerekpar (27), apartman (3), videó (1), transzfer (1), diák (4), kiállítás (16), Helikoni ünnepség (4), kulturalis (4), euronews (1), Tour de Hongrie (2), KFT (1), Polgári vélemény (6), állatorvos (1), Oláh Péter (2), Cserszegtomajfutás (5), kezilabda (64), Rézsó Tamás (6), munkaviszony (1), karácsony (20), Palásthy Bese (1), gyermekbarát (2), helyesírás (1), turisztika (94), sorkötelezett (1), Négeli Noémi (1), Manninger Jenő (384), lotus (1), lakás (3), álláshirdetés (18), daganat (6), Sifter Rózsa (1), rádió (1), ló (1), jovedelem (2), strand (21), vízilabda (2), Kocsis László (1), Kardos Gábor (6), étrend (4), golf (11), tenisz (3), Baptista Szeretetszolgálat (1), kitüntetés (6), hirdetés (1), Lisa (35), szallas (39)