Kevés helyen használható téli sportolásra a Balatonon jege

2011. január 28.
A balatoni jég péntek délutáni állapota szerint csak Siófokon és Balatonfüzfőn van esély a biztonságos korcsolyázásra a hétvégén, a legtöbb helyen nem alakul ki téli sportolásra alkalmas jég - közölte Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról információkat közlő balatontipp.hu szerkesztője pénteken.

Kedd óta működik hivatalosan kijelölt jégpálya Siófokon, ahol a kezdeti 13 centiméteres jégvastagság péntekre további egy centiméterrel nőtt, a jég felülete jó minőségű. Az ingyenesen használható korcsolyázóhely a város délnyugati partszakasza előtt, a korábban megszokott helyen található. A pálya működtetői napközben ügyeletet tartanak, egészségügyi szolgálatot működtetnek és rendelkeznek az esetleges mentéshez szükséges eszközökkel. A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki.
Szombaton és vasárnap a balatonfűzfői Föveny strandon lehet még biztonságos korcsolyázási lehetőséget találni, itt pénteken 10-12 centiméteres jégvastagságot mértek. Hivatalos pályakijelölést nem terveznek, de hétvégén az önkormányzat dolgozói ügyeletet tartanak, és itt is biztosítják a mentéshez szükséges eszközöket, a mobil illemhelyeket, és lesz büfé is.
A balatonalmádi Wesselényi strandon csütörtökön még biztató volt a jéghelyzet, de a péntekre virradó reggelre a szél kitolta a jeget a partra, a helyén már nyílt víz hullámzik. Nem alakult ki megfelelő jég Alsóörsön, Balatonfüreden, Fonyódon, Keszthelyen és a többi Balaton-parti településen sem. A tihanyi Belső-tónál is több hidegebb nap kellene ahhoz, hogy a jég kellő vastagságúra és szilárdságúra hízzon. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
vonyarcvashegy (158), Aradvári László (1), Somogyi Zoltán (4), Hévíz gyógyfürdő (112), Mándó Zsuzsanna (1), ötös lottó (101), Krassói Katalin (1), KFT (1), Playboy (1), hó (4), Művészetek völgye (7), Horvath Terez jegyzo (29), Pál Attila (1), Keszthely HUSZ (3), Golden Globe (3), Torsa Dániel (1), Oroszlán Zsolt (2), pollen (3), Ifi Ferenc (1), Max (83), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), dohany (15), választás (46), Villányi Éva (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), kollégium (1), Bezerics (1), Bóka Péter (1), kötélugró (1), idojaras (262), állatorvos (1), parkolás (8), regisztráció (1), alkohol (4), vallás (1), Monitor Extra (21), szabadsag (2), Spa Hévíz (3), vegetariánus (1), Rejuvena (19), hullámmasszázs (1), szakma (1), pálinka (2), Schmied Zoltán (1), munka (11), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Bányai László (2), menetrend (3), Együtt (1), kormanyhivatal (93)