Két napon át az élvezetek városa lesz Keszthely

2018. augusztus 06.
Igazi durranásra, vagy hogy stílusosak legyünk, sokkolásra készül Keszthely augusztus 11-12-én.

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Gasztro SOKK fesztivált augusztus 11-12-én. A keszthelyi főtér ínyencségekkel lesz teli!

A program részleteiről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót Keszthelyen. Ruzsics Ferenc, a város polgármestere örömét fejezte ki, hogy az öt esztendeje útjára indított, és évről évre nagyobb sikerű KeszthelyFest, valamint a turisztikai szezonban és azon kívül is felsorakoztatott számos igényes program mellé Keszthely egy újabb nagyrendezvénnyel rukkol elő idén. A Gasztro SOKKK fesztiválon, a helyi gasztronómiát bemutatni hivatott rendezvényen a tervek szerint minden helyi lesz: a sörök, a borok, a húsok, a zöldségek, a termelők, a készítők, a fellépők!

A rendezvényen a helyi termékek széles repertoárjával várják az érdeklődőket: környékbeli termelők kínálta ízek és nedűk, gasztronómiai különlegességek, igényes street food, kiváló balatoni borok, látványkonyha és egyéb érdekes bemutatók csalogatják a kóstolni, vásárolni szándékozókat. Bemutatkoznak a környék legjobb – híres és kevésbé ismert – éttermei és őstermelői ételeikkel és italaikkal: többek között kézműves sörrel, sajttal és más tejtermékekkel, adalékmentes húsételekkel, zalai zöldségekkel és gyümölcsökkel, vegán finomságokkal. Emellett kézműves termékek és egyéb vásári portékák kínálata színesíti a rendezvényt.

Kétféle étellel készülnek majd az éttermek. Az egyik kitelepülő a keszthelyi Pura Vida Port lesz, akinek üzletvezetője, Árkosi Attila szintén részt vett a sajtótájékoztatón. A Keszthelyi Yacht kikötőben található étterem, amely március 15-vel nyitotta meg kapuit, a gourmet a la carte étlapjához híven, mediterrán beütésű fogásokat kínál majd: kókuszbundás keszthelyi harcsafilét fekete rizzsel és mangó salsával, illetve a környékben csak náluk kóstolható nápolyi típusú pizzát. De mindkét ételnél, ahogy különben a mindennapokban az étteremben is, minél több helyi, illetve környékbeli alapanyag felhasználásával!

A Pura Vida Porton kívül képviselteti magát a cserszegtomaji Manna Major különböző ízesítésű báránykolbászokkal, a Halászcsárda keszeggel és rántott fogassal, a John’s Pub kétféle burgerrel, Németh Tamás barbecue tállal, valamint a Brix bisztó, amelynek kínálata még meglepetés.

Természetesen az italokról sem felejtkeztek meg a szervezők: a Pampetrics Borkereskedés az ételekhez passzoló, környékbeli borokat kínál majd, de koktélok, lomonádék, kézműves sör, pezsgő és habzóbor között is válogathatunk.

A helyi termelők is képviseltetik magukat a Cekker Közösség jóvoltából, sajtók, tejtermékek, zalai gyümölcsök és zöldségek, vegán finomságok, adalékmentes húskészítmények, mézek, szörpök, és egyéb finomságok között válohathatunk két napon át.

Akik szeretnének még jobban elmélyedni egy-egy témában előadások és gasztronómia bemutatók részesei lehetnek. Szombaton a „13 séf”, a helyi és környékbeli konyhafőnökök, vasárnap pedig a Cekker bevásárlóközösség mutatkozik be.

A legkisebbek számára a szervezők gyerekligettel készülnek, melynek tematikája szintén a gasztronómiához kapcsolódik majd. A Kenderkóc népi játszóház lisztes játszóval és babakonyhával mindkét napon várja a családokat, vasárnap pedig a Mintapinty zenekar koncertjét élvezhetik a gyerekek.

Az ételek és italok mellet igazi zenei csemegékre számíthatunk: szombat este a Happy Dixieland Band lép fel, majd a swinget az elektronikus hangzással kiválóan ötvöző DJ Ordiman szórakoztatja a közönséget. A második nap estéjén a swing ’n pop stílus hazai meghonosítója, Gájer Bálint és zenekara ad koncertet, majd Szabó Attila és Tóth Gábor gitárestje kínál kellemes szórakozást.

megosztás
hozzászólások
sorkötelezett (1), Max (83), Klenovics Mónika (2), Csángó Zsuzsa (1), igazgató (1), újév (6), karácsony (20), Love your belly (2), Pelso Társaság (6), proa (1), Balsai Móni (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), Joós Attila (1), Jemen (1), tornádó (1), ünnep (141), bank (7), Horvath Terez jegyzo (29), Anna-bál (2), Krepsz Zoltán (38), ötös lottó (101), webshop (1), beruházás (2), csillaghullás (2), íjászverseny (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Semmelweis Egyetem (1), rendőr (3), VeszprémFest (1), Bagyinka Tímea (1), barista (3), állatkert (1), Ferenc pápa (1), Halott pénz (1), nyugdíjas (2), hospice (1), web (5), nyugdij (8), kalendarium (831), szilveszter (6), úszás (22), diákolimpia (1), táncpanoráma (5), Magyarország szépe (1), alkohol (4), bor (26), Zalai Kutyasuli (1), FINA vizes világbajnokság (1), EU (14), támogatás (5)