Két keréken indult a nyári szezon a Balatonon

2013. április 28.
Bár a Balaton vize még hűvös, a tó körül már elkezdődött a szezon: több mint 1700 lelkes bringás tekert a McDonald’s BringaMánia Balatonkörön. A legkisebbek a 6 kilométeres Köröcskét, a legbátrabbak a teljes, 206 kilométeres távot tették meg az ország legnagyobb vezetett kerékpártúráján.

A program nem csak új távval, hanem az Alma Együttes dalpremierjével is színesedett, sőt, néhányan állatjelmezt is öltöttek, így már azt is tudjuk, hogyan bicikliznek az oposszumok: gyorsabban a tigrisnél.

 

Lassan maga mögött hagyja a gyerekkort a McDonald’s BringaMánia Balatonkör, idén tizennegyedik alkalommal, ezúttal már négy távon tekerhettek a résztvevők. A Köröcske (6 km), a Kiskör (85) és a Nagykör (206 km) mellett a Családi kör (25 km) táv is bekerült a programba. Az új, 25 km-es kör ideális hétvégi sportprogramot kínált a családoknak a napsütéses áprilisi hétvégén – Rákóczi Feri és családja is ezt a távot választotta. A legfiatalabb résztvevő vasárnap lesz másfél éves, szülei négy éve a Balatonkörön ismerkedtek meg, és a „szülinap” mellett évfordulójukat is a túrán ünnepelték.

 

A gyakorlottabb bringások a 85 km-es túrán vettek részt, Tihanyból komppal tértek vissza Balatonföldvárra. Aki pedig igazi kihívásra vágyott, hajnalban rajtolt, és a teljes 206 kilométeres partszakaszon kerülte meg a Balatont – az első három kerékpáros háromnegyed háromkor, bő hét órányi kerekezés után ért célba.

A nevezők egyharmada érkezett a fővárosból, a többi az ország legkülönbözőbb vidékeiről. Akadt néhány külföldi versenyző is Szlovákiából és Ausztriából. A legfiatalabb túrázó 2 és fél éves, a legidősebb 67 éves volt. A résztvevők közt kétszer annyi volt a férfi, mint a nő. A legifjabb utas másfél éves volt, akinek szülei négy éve ezen a rendezvényen ismerkedtek meg.

megosztás
hozzászólások
női gombolkodó (5), Balaton (1157), verseny (2), testkezelés (2), Benkő Lívia (1), törvény (1), Kovács Ernő (1), állami támogatás (1), tűzoltó (32), íjászverseny (1), Mándó Zsuzsanna (1), recept (178), Csikós Beatrix (1), police (513), Pálfi Attila (1), repuloter (64), Balatonátcsúszás (1), kalendarium (831), Libás (2), Balatonfüred (3), gyógyszertár (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Torsa Dániel (1), Udvaros Dorottya (1), orosz (1), Kardos Gábor (6), DJ Gerysson (1), vízkereszt (1), Papp Gabor (227), okmányiroda (1), konyha (1), fitt (1), Rúzsa Magdi (1), Ruzsics Ferenc (434), Hévízi-tó (1), holokauszt (1), palyazat (164), Hollywood (1), Varga Terézia (1), Illés Fanni (1), homoszexualis (1), republic (1), gazdasag (363), jatek (2), telihold (1), pálinka (2), atlétika (6), Cserszegtomaj (124), unicef (1), kenyér (7)