Készülnek Zala megye fejlesztésének alapjául szolgáló területfejlesztési dokumentumok

2013. november 25.
A Zala Megyei Önkormányzat „Zala megye fejlesztésének alapjául szolgáló területfejlesztési dokumentumok elkészítése” című pályázata 90 millió forint uniós támogatást nyert az Államreform operatív program keretében megvalósuló „Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács számára” című ÁROP-1.2.11/A-2013-A kódszámú pályázati kiíráson.

A projekt során elkészülő dokumentumok képezik az alapját a 2014-2020 közötti uniós ciklusban megvalósítandó fejlesztéseknek. A gazdag és harmonikusan fejlődő Zöld Zala célkitűzés megvalósítását az önkormányzat elsősorban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, továbbá az egyéb ágazati és határon átnyúló programok forrásainak lehívásával kívánja elérni.

A területfejlesztési dokumentumok a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal által meghatározott ütemezés szerint készülnek. A Zala Megyei Területfejlesztési Koncepció elfogadására az Országos Fejlesztési- és Területfejlesztési Koncepció elfogadását követően kerülhet sor, várhatóan 2013. december 31-ig, amely már magában foglalja a projekt keretében a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által elkészített helyzetelemzés regionális kitekintésű aktualizálását is. Megkezdődött a stratégiai és operatív részből álló Zala Megyei Területfejlesztési Program, valamint a 2014-2020 közötti uniós időszak tervezését segítő, a területi és az ágazati operatív programokhoz illeszkedő gazdaságfejlesztési részdokumentumok előkészítése. A részdokumentumok a megyei gazdaságfejlesztési részprogramot, a kistérségi fejlesztési részdokumentumokat és az egyéb ágazati operatív programokhoz kapcsolódó részdokumentumokat foglalják magukban. A projekt keretében a megyei fejlesztési elképzeléseket tartalmazó projektlista is összeállításra kerül. A megyei önkormányzat ezen felül koordinációs feladatot lát el a megyei és a megyei jogú városok elképzeléseinek összehangolása, a határ menti programok tartalmának és a párhuzamosan futó megyei fejlesztések összhangjának biztosítása, valamint a közösségvezérelt helyi fejlesztések (CLLD) végrehajtása során.

A megyei területfejlesztési koncepció és a megyei területfejlesztési program kidolgozása során a megyei önkormányzat biztosította, és ezen túl is biztosítja a partnerséget, amelyet a fentiekben ismertetett folyamat egészére kiterjesztett.
A www.zala.hu oldalon folyamatosan elérhetők a projekttel kapcsolatos aktuális információk.

megosztás
hozzászólások
időkép.hu (2), vállalkozó (4), munka törvénykönyve (1), zeneszerző (1), VÉDA (1), építész (3), keszthelyi kilometerek (78), okmányiroda (1), borünnep (24), cselgáncs (1), újszülött (1), Szent Mihály (1), Hévíz (1219), kollégium (1), DK (13), Németh József (1), hűtőgépcsere-program (1), fájdalommentes (3), Keszthelyen élni (6), születés (16), Pálfi Attila (1), szépségápolás (8), 3D (1), Playboy (1), vízimentő (5), Horváth Lászlóné (1), meiszner kati (16), google (3), kisterseg (20), Varga Andrea (13), Selmeczy Zsuzsanna (5), tűzoltó (32), gyermek (12), pápa (1), posta (1), Kovács Patrícia (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Németh Veronika (1), 1956 (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), vonat (7), Telecom (2), életveszély (1), DRV Zrt. (3), Bedő Beáta (10), rezidance (5), Laky András (2), facebook (15), luxus (4), macska (1)