Keszthelytől Keszthelyig - (Kerékpár)úton a tekerő sereg

2014. május 10.
MIntegy 300 túrázóval indult útnak a „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kétnapos, Balaton körüli honvédségi kerékpártúra Keszthelyről május 10-én. Farkas Anikó, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke – aki szintén körbetekeri a tavat – megnyitójában leszögezte: ez a rendezvény az egészséges életmódot és persze a haderőt hivatott népszerűsíteni.
Nézze meg galériánkat!

Rövid megnyitóbeszédében Farkas Anikó hangsúlyozta: számadatok is bizonyítják, hogy a katonák fizikai paraméterei kimagaslóak, és ugyanezt támasztja alá ez a kerékpártúra is.

„Civilek és katonák együtt tekerve népszerűsítik az egészséges életmódot és a katonai pályát” – mondta a kabinetfőnök asszony, majd „jó tekerést” kívánt mindenkinek.

Dr. Horváth Teréz, Keszthely város jegyzője szintén köszöntötte a résztvevőket, és bejelentette, hogy egy darabon a polgármesteri hivatal harminchárom munkatársa is csatlakozik a bringás sereghez.

A verseny rajtját stílszerűen ágyúlövés jelezte – szigligeti hagyományőrző katonák hozták működésbe régi korok legendás fegyvereinek egyikét.

A túrázók az első napon az északi parton haladva jutnak el majd a balatonkenesei célállomásra. Mint eddig mindkét alkalommal, a rajt előtti készülődéshez most is az MH Légierő Zenekar−Veszprém szolgáltatta a zenei aláfestést.

Vasárnap a déli parton kerekezik majd végig a sereg, délután várható a mezőny érkezése Keszthelyre.
monitormagazin/honvedelem.hu

megosztás
hozzászólások
kábítószer (9), hazassag (6), gyenesdias (213), Tar László (1), ZalaSprings Golf Resort (2), aranyérem (1), Fodor Edith (3), balatongyorok jazz (23), ország torta (1), népszavazás (1), keszthelyi-hegység (1), pszichoterápia (1), efott (6), Saul fia (7), Balatoni Kurzusok (8), rendőr (3), Carbona (9), Magyarország szépe (1), cigaretta (13), hitel (5), goldmark muvelodési kozpont (60), jóga (1), gyes (2), ÉrtékTrend extra (7), alternatív gyógymód (1), néptánc (4), Szent Márton (3), jég (5), borünnep (24), Telecom (2), büntetés (3), tanulás (2), Koósz Attila (1), turisztika (94), margaret thatcher (1), Pete Krisztina (1), pálinka (2), Burucs Szabolcs (2), hatos lottó (93), rádió (1), keszthelyi nyari jatekok (55), szerelem (1), Bezerics (1), oscar (13), zivatar (1), választás (46), vízimentő (5), állatorvos (1), Illés Fanni (1), vasút (10)