Keszthelyi gimnazista lány a magyar filmek legnagyobb tudója

2020. február 21.
Mintegy 19 ezer játékos közül Kéri Anna Katica nyerte meg a harmadik Nagy Magyar Filmtesztet.

A keszthelyi gimnazista lány toronymagasan bizonyult a legjobbnak a döntőben, hatalmas tudása annak köszönhető, hogy szabadidejében rengeteget olvas magyar filmekről. A díjakat Káel Csaba kormánybiztos adta át a nyerteseknek.

Több száz fiatal részvételével rendezte meg a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával tegnap a Nagy Magyar Filmteszt edukatív vetélkedő döntőjét Budapesten, az Akvárium Klubban. A rendezvény vetítésekkel, filmes játékokkal és beszélgetésekkel kezdődött. A résztvevők többek közt Csákányi Eszter, Hajdu Steve és Szabó Simon színművészeket kérdezhették a szakmájukról. A kísérőprogramok közben kezdetét vette a Filmteszt középdöntője, melynek során egy 30 kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük a fiataloknak. A középdöntőbe azok juthattak be, akik a játék első fordulójában a legjobb eredménnyel töltöttek ki az online tesztet a www.filmteszt.hu oldalon. A középdöntőből a legjobb 12 játékos jutott tovább a döntőbe. A showműsor-szerű fináléban is magyar filmekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a játékosoknak.

A legjobbnak 1560 ponttal Kéri Anna Katica bizonyult.

Őt követte Kecskemétről Pácsa Laura 980, majd Kristóf Álmos 620 ponttal.

Az érettségire készülő Kéri Anna Katica már tavaly is indult a Filmteszten, de nem jutott be a középdöntőbe. Mint mondta, a szülei fertőzték meg a magyar filmekkel, és kis kora óta hazai alkotásokat néznek otthon együtt. Anna hobbija nemcsak a filmnézés, hanem sokat is olvas róluk. Kedvenc magyar mozija a Kincsem, ami nagyon lenyűgözi, ráadásul kötődik is hozzá. A film belső jeleneteit édesanyja munkahelyén, Keszthelyen, a Festetics-kastélyban vették fel. Anna a győzelemmel egy Samsung Galaxy Note 10 mobiltelefont vihetett haza, de a második és a harmadik helyezett is egy profi kamerás okostelefonnal gazdagodott.

A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át. „Nagy öröm, hogy a Nagy Magyar Filmteszt évről évre egyre több fiatalt mozgósít országszerte. A vetélkedőnek köszönhetően több ezer fiatal figyelme irányul a magyar filmekre. Elsődleges céljaink között van a filmszerető és filmértő közönség utánpótlása. A játék a tanulás legjobb módja, a Nagy Magyar Filmteszt ennek egy kiváló formája, éppen ezért állt mellé a Nemzeti Filmintézet támogatóként. A Filmteszt nyerteseinek óriási gratuláció jár!” – összegezte Káel Csaba kormánybiztos.

megosztás
hozzászólások
szakács (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), környezetvédelem (2), levendula (2), Liszkay (2), Serenity Hill (1), Balaton Sound (2), Év szállása (1), Tar László (1), KDNP (1), sütemény (1), ellazulás (1), sárkányrepülő (1), Rúzsa Magdi (1), web (5), EU (14), cukorbetegség (2), országgyűlési képviselőjelölt (11), vasárnapi nyitvatartás (1), Torsa Dániel (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), Bock Bisztró (12), Magyar Turizmus Zrt (45), Bogi (13), KRAFT (5), óvoda (7), Cseh László (1), Balaton átúszás (5), C+ fesztivál (1), vonyarcvashegy (158), zápor (1), Cséby Géza (5), konyha (1), europa-bajnok (5), Bethesda (1), jótékonyság (3), fesztival (93), mellrák (1), gyes (2), hullámmasszázs (1), Év fája (1), adó (6), Zalacsány (4), előadás (14), Rézsó Tamás (6), vegetariánus (1), Nagy Angelika (1), Zsittnyán Tamás (1), 3D (1), shotokan karate (3)