Keszthelyen lehet az új balatoni kutyás strand

Keszthelyen lehet az új balatoni kutyás strand

2019. április 05.
A keszthelyi képviselő-testület legkésőbb a júniusi soros ülésén dönt arról, hogy a város déli részén levő, most szabadstrandként működő terület 2020-tól kutyás élményparkként üzemeljen.

Nagy Bálintot, Keszthely alpolgármesterét kérdeztük a részletekről.

– Az elmúlt években tettem arra javaslatot, hogy a Keszthely és környéki lakók, valamint az ide érkező turisták szempontjából jó lenne egy közvetlen Balaton-parti kutyás élménypark létrehozása a városban. Ez a felvetésem, továbbá az elmúlt időszak kutyabarát fejlesztései keltették fel a figyelmét Magyarország legnagyobb kutyás közösségének, akik 2018 nyarán kerestek meg azzal, hogy milyen módon tudnának ők is részt venni a további kutyabarát beruházásokban Keszthelyen - mondta Nagy Bálint.

– Tavaly már megkezdődtek az egyeztetések, az év elején pedig a testület elé terjesztettem azt a javaslatot, hogy vizsgáljuk meg annak részleteit, hogy a mostani szabadstrandot az önkormányzat bérbe adná üzemeltetésre a kutyabarat.hu közösségnek azzal a feltétellel, hogy ott egy kutyás élményparkot üzemeltessenek.
 

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere

Jelenleg a végső döntés előtt áll a képviselő-testület, melyet legkésőbb a júniusi soros ülésen tárgyalnánk majd meg, de szeretném már a májusi ülésen ezt az ügyet a testület elé vinni.

A képviselőknek mérlegelniük kell majd a jelenlegi szabadstrand kihasználtságát, valamint ennek városmarketing szerepét. A másik oldalon pedig figyelembe kell venni a helyi és környéki lakosok szempontjából azt az egyre jelentősebb kutyás társadalmat, akik nagy hangsúlyt fektetnek a kutyatartásra, és kutyáikat már családtagként kezelve kívánnak egy olyan városban élni, amely kutyabarát mivoltában is megmutatkozik.

Fontos, hogy a kutyabarátok, és azok, akik nem kedvelik az ebeket, megfelelő kompromisszumokkal tudjanak egymás mellett élni és az előterjesztés tekintetében ezt figyelembe fogom venni.

Olyan javaslatot kívánok a testület elé terjeszteni, amely azt bizonyítja: segítjük a keszthelyi és környéki kutyás közösséget, azonban figyelembe vesszük azoknak az érdekeit és igényeit is, akik nem kutyabarátok - közölte az alpolgármester.

Nagy Bálinttól megtudtuk azt is, hogy a kutyás élménypark helyének kiválasztásában fontos szempont volt az is, hogy a legközelebbi strandtól megfelelő távolságra legyen.

–  Statisztikai adatok támasztják alá, hogy egyre nagyobb számban választják akár belföldi, akár külföldi turisták azokat a desztinációkat, ahol kutyabarát szolgáltatások működnek. Így városmarketing szempontból egy ilyen létesítmény több hasznot jelentene Keszthelynek, mint egy szabadstrand.

A keszthelyi és a környéken élő kutyabarátokat is segítenénk, hogy a Helikon-parkban működő agility-parkon kívül egy közvetlen vízparti területen tudjanak kedvencükkel kellemes időt eltölteni.  Viszont cserébe azt kérjük és várjuk tőlük, hogy a város közterületén a közösségi együttélés alapvető szabályait figyelembe véve tekintettel legyenek azokra, akik nem szeretik, vagy félnek a kutyáktól - tette hozzá Nagy Bálint.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a lehetséges változások a 2019-es szezont nem érintik.

Amennyiben a testület elfogadja az indítványt, a szabadstrand bérlőjével közös megegyezés alapján szűnne meg a bérleti viszony, majd az új bérlőkkel kötött szerződés után 2019. novemberében kezdődne a fejlesztés, amely nem önkormányzati keretből valósul meg.

megosztás
hozzászólások
kutya (23), Aradvári László (1), regatta (2), menzareform (4), diakhitel (7), étrend (4), A Dal (3), tanulás (2), színház (5), Hosszú Katinka (2), freestyle foci (1), csokoládé (2), szauna (2), georgikon dse (7), kornyezettudatos (4), Mándó Zsuzsanna (1), törvény (1), Szeiler Gábor (1), karate (2), aranyérem (1), autóbusz (1), voroskereszt (24), vonat (7), Top 50 (1), ló (1), Ranolder (1), barista (3), statisztika (2), Gál Lajos (9), vízilabda (2), ünnep (141), Serenity Hill (1), parkoló (4), keprol kepre (7), kötélugró (1), kutatók éjszakája (1), ingatlan (12), Carbona (9), nő (2), Nyitott Balaton (2), nyelvvizsga (2), Miss Balaton (1), hospice (1), drog (3), verklifesztivál (3), ökölvívás (2), bank (7), keszthelyi nyari jatekok (55), Jobbik (10), keszthelyi-hegység (1)