Keszthely Város Napja: Kiállítások, beszámolók, kitüntetések

2012. június 02.
A Magyarok Nagyasszonya templomban ünnepi szentmisével kezdődött a Keszthely város vapja szombati programja, majd Ruzsics Ferenc polgármester megnyitotta a tértextilek sétálóutcai kiállítását, amely évek óta Péczeli Margit képzőművész nevéhez fűződik.

A Goldmark-panteonban az ünneplők ezután megemlékeztek Reischl Imre városbíróról, aki éppen száz éve lépett hivatalba. A program ezután – hagyományt teremtve - a Helikon Kastélymúzeumban folytatódott, ahol megnyitották a Tiffany és Gallé kiállítást. Pálinkás Róbert házigazda igazgató elmondta: az Iparművészeti Múzeummal együttműködve jött létre a tárlat, a közös munka a jövőben még szorosabb lesz, sok-sok érdekességgel. Az idén a Festetics-vágta első napjának is a kastélymúzeum adott helyet, a megnyitón a szónokok – köztük dr. Festetics György herceg - azt emelték ki, hogy a magyar lovas nemzet, ezt a hagyományt pedig ápolni szükséges. Átadták a Festetics örökség díjat is, melyet Lakatos Ferenc alapított, s melyet a bizottság döntése alapján a Szentgyörgyvári Lipicai Ménes kapta.
A kastély tükörtermében délben kezdődött az ünnepi képviselő-testületi ülés, amelyen a pénteki megbeszélés eredményeképpen Keszthely Tiszteletbeli Magisztrátusának véleményét hallgathatták meg a résztvevők. Kukorelly Pál azt mondta: örülnek, hogy a város őrzi a hagyományait, tartja iskolaváros jellegét, s remélhetőleg egyetemi város is marad. Az idegenforgalom és a kórház helyzete is kérdésként merült fel a magisztrátusi ülésen, ahogy a Fő téri beruházás csúszása is. A polgármester beszédében ezt a problémát emelte ki. A csúszás okairól beszélve azt mondta: a beruházást végzők meglehetősen szervezetlenül dolgoztak, a város pedig csak kifogástalan munkát hajlandó átvenni. Ígérte, odafigyelve, legjobb tudásuk szerint fejlesztik a várost.
Ezután adták át a városi kitüntetéseket, amelyek a következők: Díszpolgári cím: dr. Milinkó István. Keszthely Városáért: Keszthelyi Tudor Fa- és Építőipari Kft. Keszthely Város Szolgálatáért: Dr. Szép László, Egyedné Laczkó Judit. Keszthely Város Egészségügyéért: Dr. Vajda Károly. Keszthely Város Szociális Ellátásáért: Németh Jánosné. Keszthely Város Turizmusáért: Tar László Ferenc.

megosztás
hozzászólások
gyógyfürdő (6), MTI (595), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Zsittnyán Tamás (1), Koncz Zsuzsa (1), tavasz (1), Bradley Cooper (1), zivatar (1), Intersport (1), dinnye (1), korhaz (99), hévízi kifolyó (3), KeszthelyFest (15), Bóka István (1), közétkeztetés (4), videó (1), sport (1085), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), gyilkosság (1), tornádó (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), tanulás (2), Owaimer Zoheir (1), Cséby Géza (5), vegetariánus (1), Spa Hévíz (3), Otthon Centrum (1), autó (3), programajánló (19), Schmied Zoltán (1), mentő (9), voroskereszt (24), kalendarium (831), pannon egyetem (12), Bogi (13), diploma (4), koktél (1), fagylalt (6), Kvárta Mátyás (44), Ferenc pápa (1), kereskedelem (1), hospice (1), vuz kft (17), kékszalag (12), keszthely (4040), Március 15 (2), Horváth Lászlóné (1), családbarát (1), szex (9), munka törvénykönyve (1)