Keszthely Triathlon: csodálatos környezet és triatlonos példaképek

2014. február 06.
Egynapos középtávú triatlonverseny helyszíne lesz május végén Keszthely. Az indulók Európa egyik legszebb pályáján mérhetik össze tudásukat. A szervező az Ilovebalaton.hu Kft., amelyhez a népszerű I love Balaton portál is köthető. Kuttor-Máriási Zita szervezővel beszélgettünk.

– Hogyan került a képbe Keszthely?
– Olyan helyet kerestünk, ahol a külföldi mintáknak megfelelően népszerű turisztikai látványosságok vannak, valamint megfelel a helyszín az infrastrukturális elvárásoknak, mert egy triatlonverseny esetében ennek kiemelt szerepe van. Fontos szempont volt továbbá az önkormányzat nagyon pozitív hozzáállása, már egészen a kezdetekkor mellénk álltak, folyamatosan segítik a versennyel kapcsolatos munkánkat.

– Kivel tárgyalnak Keszthelyen? Felvették már a keszthelyi triatlonosokkal is a kapcsolatot?
– A verseny fővédnöke Ruzsics Ferenc polgármester, akinek rengeteget köszönhetünk, mert nagyon megkönnyíti a munkánkat a támogatása. A polgármester mellett Pálinkás Róberttel, a Helikon Kastélymúzeum igazgatójával is folyamatos kapcsolatban vagyunk, hiszen a futópálya a kastély területére is kiterjed, aminek köszönhetően páratlan élmény vár majd az indulókra. Sportszakmailag együttműködünk Bedő Beával, aki a tradicionális Keszthelyi Kilométerek sportesemény szervezője, nagyon sok jó tanáccsal lát el bennünket, ami elengedhetetlen, hogy tökéletesen sikerüljön a verseny.

– Hol lesz a pálya?
– A versenyközpont a Balaton közvetlen szomszédságában, a Városi strand területén kap helyet, a depó is itt épül fel. Az úszópálya egy védett öbölben lesz, ahol a szurkolók kisétálhatnak a mólóra, így az első versenyszám eseményei is nyomon követhetők. A második szám félpályás útlezárás mellett zajlik, így sokkal biztonságosabb lesz, és csak a versenyre kell figyelniük a versenyzőknek. Kerékpáron először Alsópáhok és Zalaapáti felé mennek az indulók, majd Garabonc irányában érintik a Kis-Balaton természetvédelmi területét. Ezek mellett talán mégis a futópálya számít igazán kuriózumnak, mert a gyönyörűen felújított főutcán keresztül, a Festetics-kastélyon át vezet a pálya.

– Mekkora távra lehet nevezni?
– Fél távra, amely 1900 méter úszásból, 90 kilométer kerékpárból és 21 km futásból áll, valamint azok, akik a rövidebb távokat részesítik előnyben, sprinttávon is indulhatnak. Ezen a távon 750 métert kell úszni, 20 km-t kerékpározni és 5 km-t futni, ez a táv azoknak is tökéletes, akik kacérkodnak a triatlonnal, először szeretnék kipróbálni. Nevezni folyamatosan lehet a www.keszthelytriathlon.hu weboldalon, továbbá érdemes folyamatosan követni a Keszthely Triathlon Facebook-oldalát is, mert rengeteg nyeremény és kedvezmény vár a versenyzőkre.

– Lesz-e a helyi triatlonosoknak kedvezmény?
–Számos egyéni kedvezmény van, ráadásul ha megnézzük a hasonló távú versenyek nevezési díjait, láthatjuk, hogy a Keszthely Triathlon a legkedvezőbb.

– Keresnek-e segítőket a frissítőállomásra vagy a depóba?
– Igen, már felvettük a helyi szervezetekkel, iskolákkal a kapcsolatot, de nagyon örülnénk a helyiek jelentkezésének. Ha szeretnének egy jó hangulatú, sportos napot együtt tölteni velünk, akkor a weboldalon található elérhetőségeken kereshetnek meg bennünket.

– Számos hír megjelent már erről. Valóban indul Kuttor Csaba a versenyen?
– Igen, szerencsére a háromszoros olimpikon is a Keszthely Triathlont választotta, ami nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, de mellette számos magyar bajnok és triatlonlegenda jön még el a versenyre. Úgy néz ki, hogy Major József is hazalátogat Amerikából, a Molnár testvérek is jelezték már részvételüket. A hölgyeknél is nagy verseny várható, hiszen Zelinka Gabriella, Harsányi Zsuzsanna és Brassay Réka is harcba száll a kiemelkedő díjazású féltávú versenyen.

megosztás
hozzászólások
ponthatar (6), Hollywood (1), Brüsszel (1), jovedelem (2), vb (8), országgyűlési képviselőjelölt (11), mozi (13), aranyérem (1), Bródy János (1), egyetem (188), Sárdi Katalin (1), matolcsy gyorgy (1), Via Hotel (1), koktél (1), testkezelés (2), Udvaros Dorottya (1), kiállítás (16), Bartha Gábor (34), eon (2), utánpótlás (1), Palinkas Robert (83), tartozás (1), fa (1), törvény (1), Nagy Bálint (10), könyv (1), gyógytó (1), vállalkozó (4), Cserszegi fűszeres (1), palyazat (164), Balatongyorok (136), videó (1), apartman (3), telihold (1), ellazulás (1), Balatoni Kurzusok (8), belfold (1440), cukorbetegség (2), dunantul (23), zeneszerző (1), Spa Hévíz (3), vuz kft (17), Halott pénz (1), FINA vizes világbajnokság (1), építész (3), Nyitott Balaton (2), magyar dal napja (8), muzeum (55), álláshirdetés (18), daganat (6)