Az a jó vállalkozó, akit boldoggá tesz, amit csinál!

Az a jó vállalkozó, akit boldoggá tesz, amit csinál!

2018. augusztus 01.
Keszthely, Gyenesdiás, Zalaegerszeg és Kaposvár – ez az a négy dunántúli város, ahol Bútor Outlet működik.

fotó © Szeiler Gábor

Hogy mit jelent, ha valami outlet? Elsősorban olyan kifutó modellt, amelyet a gyártó nem tudott értékesíteni, ezért jelentős kedvezménnyel kínálja megvételre. Outlet lehet a lemondott rendelés, a másodosztályú bútor és a kiállítási darab is. És hogy miért jó? Mert kedvező áron juthatunk új, sok esetben hibátlan termékhez. Tóth Balázzsal, a Bútor Outlet cég vezetőjével beszélgettünk.

– Mit jelent ön szerint jó vállalkozónak lenni?
– Lehet sikeres valaki, vagy kereshet sok pénzt, de szerintem az a jó vállalkozó, akit boldoggá tesz, amit csinál. Ha jól érzi magát az ember a bőrében, akkor a kollégái is átveszik a kisugárzását, és akkor jó céget fog csinálni. Nekem fontosabb a családias légkör, mint a profit. De ami még fontosabb, hogy egy jó vállalkozó mögött mindig ott van egy csodálatos asszony. A feleségemmel, akivel az érettségi óta vagyunk együtt, három gyönyörű gyermeket nevelünk nagy boldogságban. Nélküle sehol nem lennék!

– Hogyan jött létre a Bútor Outlet?
– A Pelso Bútor Kft.-t 2011-ben alapítottuk a barátommal. Mára négy áruházunk van, Keszthelyen és Zalaegerszegen Home Center néven, Gyenesdiáson és Kaposváron Bútor Outletként. Jelenleg több mint húsz embert foglalkoztatunk. Hét éve annyi pénzem volt csak, hogy épp el tudtuk indítani a céget – szerencsére sikerült jól felmérnünk a piac változását, és bejött az üzlet.

– Hogy látja, hogyan formálódott az évek alatt a Nyugat-Balaton?
– A négy év főiskola kivételével mindig Hévízen, majd Keszthelyen éltem. Nem is tudnék máshol lakni, ez az otthonom. Azt látom, hogy sokan a fiatalabb korosztályból, akik tudnának pozitív löketet adni a környéknek, már nem élnek itt, mert elmentek nyugatra. Kevesen maradtak vagy jöttek haza olyanok, akikben van potenciál, van akarat a változtatásra, pedig ennél csodálatosabb környék nincs a világon. Ezen a trenden mindenképpen fordítani szükséges.

– Vajon mi hozná őket haza?
– Más mentalitás és jövőkép, mert amúgy a mindennapi élethez tényleg nincs jobb hely a világon, mint a Nyugat-Balaton.

– Hogyan telik egy napja alapító cégvezetőként?
– A reggelem mindig a családé, aztán jövök dolgozni, és mindenben részt veszek. Értékesítek, raktározok, ügyeket intézek. Fontos, hogy a munkatársak is azt lássák, csak olyat kérünk tőlük az üzlettársammal, amit jómagunk is nap mint nap megcsinálunk. A környékbeliek gyakran leszólítanak sétálás közben vagy a benzinkúton, és megkérdezik, hogy van-e valami jó akció a Bútor Outletben.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Tour de Hongrie (2), olimpia (152), pedagógus (6), születés (16), Csokonai társaság (1), magyar (1), vitorlázás (37), túlsúlyos (3), Rejuvena (19), Golden Globe (3), recept (178), punkosdi regatta (9), Burucs Szabolcs (2), Hotel Zenit (3), Varga Terézia (1), párbajtőr (1), telihold (1), kozlekedes (8), unicef (1), korcsolya (4), dinnye (1), Owaimer Aisha (1), ellazulás (1), menza (2), LMP (4), jóga (1), Manninger Jenő (384), belfold (1440), szűrés (1), Don (1), hullámmasszázs (1), vallás (1), Zala Volán (1), debrecen uszo eb (16), Gyertyánági Endre (1), Mikulás (8), gyermekszám (1), facebook (15), keszthelyi nyari jatekok (55), Koósz Attila (1), Biró Lajos (1), Halott pénz (1), Czigány Sándor (2), Donkó Imre (1), Év szállása (1), Silver fitness (1), labdarugas (25), szavazas (9), EU (14), diakhitel (7)