Keszthely a második legsportosabb balatoni település

2013. augusztus 25.
Kilencedik alkalommal, harminc település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót.

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2013-ban Siófok érdemelte ki.

Szinte végig az eget kémlelték a szervezők a Lido Strandon, de szerencsére a rendezvény végéig kitartott az időjárás, csak időnként eredt el az eső pár percre. A megjelent csapatokat Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságért és sportkapcsolatokét felelős helyettes államtitkára, Szalóki Jenő, a Balaton Fejlesztési Tanács tagja és Bartsch János programigazgató köszöntötte.
A pályákon ezután egymást érték az izgalmas mérkőzések. A legnépesebb mezőny a strandröplabdatornára gyűlt össze, ahol 22 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy balatongyöröki és egy siófoki duó játszotta egymással, és a somogyiak nyertek. A strandröplabdázók tornáját a Mozdulj Balaton programsorozat tavasszal elhunyt balatonfenyvesi szervezőjéről, Csiszár Gézáról nevezték el. A streetballcsaták végén az idén is a rutinos játékosokkal felálló siófokiak örülhettek, labdarúgásban pedig a keszthelyi gárda hódította el az aranyérmet.
Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok városa érdemelte ki.

Eredmények:
Streetball (8 csapat): 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Gyenesdiás.
Kispályás labdarúgás (10 csapat): 1. Keszthely, Libás Strand, 2. Badacsonytomaj, 3. Balatonszárszó, Központi Strand.
Strandröplabda, Csiszár Géza emléktorna (22 páros): 1. Siófok, 2. Balatongyörök, 3. Keszthely, Városi Strand.
Összesített végeredmény: 1. Siófok 35, 2. Keszthely, Libás Strand 24, 3. Ábrahámhegy 23 pont.
Forrás: somogy.hu

megosztás
hozzászólások
riporter (1), képviselő-testület (37), egynapos sebészet (1), Erdély (2), Happy Dixieland Band (8), Négeli Noémi (1), Puskás Tamás (3), jövőkutatás (1), Füzes Eszter (1), Művészetek völgye (7), Rio 2016 (32), macska (1), Bezerics (1), Hosszú Katinka (2), Balatongyorok (136), film (8), egyház (2), diák (4), HIV (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Oroszlán Zsolt (2), óvoda (7), Novinszky Petra (1), rendőr (3), Krepsz Zoltán (38), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Gyarmati Noémi (1), férfi (1), világbajnokság (2), KeszthelyFest (15), test (1), Ifi Ferenc (1), Pampetrics Milán (2), nagyméret (1), Kerner Gábor (2), gyógyfürdő (6), vegetariánus (1), női gombolkodó (5), gyógyítás (2), konyvtar (103), Télikert (5), keresztény (2), Astellas-díj (2), Orbán Viktor (3), Giro d'Italia (1), online (1), percdíj (1), gyógytornász (1), hospice (1), Bock Bisztró Balaton (16)