Készenléti rendőrök a Balatonnál

2013. június 30.
A Készenléti Rendőrség állományából lovas, kerékpáros és gyalogos rendőrök erősítik az idegenforgalmi főszezonban a Balaton, a Tisza- és a Velencei-tó közbiztonságát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a rendőrség honlapján.

Az országos rendőr-főkapitány utasítására csaknem 140 rendőrt vezényelnek át Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Veszprém és Zala megye területére. A Balaton partján összesen 103 rendőr erősíti majd a közbiztonságot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Fonyódra és Siófokra 55, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Balatonalmádiba, Balatonfüredre és Tapolcára 36, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Keszthelyre, Hévízre, Gyenesdiásra, Vonyarcvashegyre és Balatongyörökre pedig 12 rendőr kerül át a Készenléti Rendőrségtől.

A Velencei-tó és környéke közbiztonságának megerősítésére 24 rendőrt vezényelnek, akik a Gárdonyi Rendőrkapitányság területén járőröznek majd, a Tisza-tó mentén pedig 12 rendőr a Tiszafüredi Rendőrkapitányság alárendeltségében hajt végre szolgálati feladatokat.

Az ORFK azt várja az intézkedéstől, hogy az tovább növeli a lakosság, illetve a turisták szubjektív biztonságérzetét, javítja a helyi rendőri erők reagáló képességét és elősegíti a jogsértések megelőzését.
A nehezen megközelíthető területeken a kerékpáros és lovas járőrök hatékonyabbá teszik a rendőrség közterületi jelenlétét - közölte a rendőrség.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Zala folyó (1), Dumaszínház (2), támogatás (5), farsang (2), betegség (12), Telecom (2), kilométer (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), állami támogatás (1), erdő (2), Zalaszántó (1), Ollári Barbara (1), google (3), életmód (10), Havasi Bálint (13), Ugrimanók (1), Csikós Beatrix (1), Tata (1), természetgyógyászat (2), luxor (99), gyógyítás (2), fa (1), gasztronómia (5), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Suba Alexandra (1), verseny (2), Nyitott Balaton (2), tabor (6), kötélugró (1), Táncpanoráma Keszthely (10), család (1), alkalmassági (1), tengerpart (1), unicef (1), Balatongyorok (136), Tóth Levente (2), szolárium (1), georgikon (38), migráns (3), fejlesztés (12), világbajnokság (2), politika (37), munkahely (8), skandinav lotto (81), gyümölcs (2), autizmus (2), szakma (1), szalloda (59), dinnye (1), művészet (1)