Készen áll a főszezonra a hévízi gyógytó szállodájának Platán étterme

2016. május 02.
December 23-án, karácsony előestéjén nyitotta meg újra kapuit a hévízi gyógytó szállodája, a Hotel Spa Hévíz és a benne működő Platán étterem. Régi álom vált valóra az étteremfelújítással.Fodor Edith szállodaigazgató elmondta: amióta a házat megnyitották, nem változtattak rajta, holott a vendégszám és a kihasználtság már régóta indokolttá tette. Évek óta készültek a bővítésre, és tavaly végre minden összeállt, a szálloda ezért két hónapra bezárt. A felújítás során a régi konyhát egybenyitották az étteremmel, és új épületet építettek, hogy a XXI. századnak megfelelő gépekkel ellátott, megfelelő méretű konyhát tudjanak létrehozni. A fejlesztés eredményeként az étterem 110 főt képes egyszerre leültetni, és két tágas terasszal is bővült, ami rengeteg lehetőséget nyit meg a szálloda előtt. Nem titkolt szándékuk, hogy akár à la carte étkezésre, akár kisebb céges rendezvényekre becsalogassák a külső vendégeket is.
– Olyan eszközöket szerettünk volna az új konyhába, amelyek úgy könnyítik meg a főzést, hogy emberi munkaerőt takarítanak meg – árulta el Fodor Edith. – A választásunk az olasz Variocoocking Centerre esett, amellyel egyszerre akár több ételtípust lehet elkészíteni. A rendszer digitális, az alapételek előre be vannak táplálva, az összetevők behelyezése után az eszköz maga készíti el azokat. Ezenkívül az egészségre is figyel: úgy lehet megsütni egy szelet rántott húst, hogy csak egy vékony olajréteget kenünk a sütőlapra.
Új dizájnt is kapott az étterem: klasszikus eleganciát sugároz, mégis a természetközeliséget idézi, a fára és a földszínekre fókuszál, minden bézs és barna árnyalatú. Ezzel vannak összhangban az indamintás függönyök és a székek kárpitja is.
Az újdonságok sora még nem ért véget: április 1-je óta új főszakács készíti el a hotelben pihenők hagyományos, egészséges és reformételeit, a hónap közepén megkezdi munkáját a vendéglátás-vezető, és új pincérek is érkeznek.
– Az új főszakácsunk friss szemlélete az eltelt néhány napban már megmutatkozott: pozitív visszajelzéseket kaptunk visszatérő és új vendégeinktől is – árulta el Fodor Edith szállodaigazgató a Monitor Extrának.

XXI. századi gépek, XXI. századi mentalitás
A legjobbkor érkezett a Hotel Spa Hévíz Platán éttermébe Töreki Sándor, aki április 1-je óta az új konyhafőnök. A főzőcenter és a látványkonyha segítségével már új étlapot alakított ki friss, egészséges, kímélő, kevés zsiradékkal elkészíthető, nem mellesleg finom ételekkel.
– Mindenki lelkes, a vezetés támogató hozzáállása pedig megkönnyíti a munkát – mondta Töreki Sándor, és hozzátette: – Az első és legfontosabb a mosoly. A személyzet segítőkészsége a másik tényező, amely a vendégek elégedettségét fokozza: a nehezebben mozgó, idősebb vendégek segítése, apró figyelmesség, hogy a látványkonyhához közelebb üljenek… Nem nagy dolgok, mégis meghatározók.
És hogy mi kerül az étlapra?
– Az új étlap kicsi, de pörgős. Megtalálható rajta minden, ami ma követelmény egy négycsillagos szállodában: könnyű, kímélő, zöldséges, szuvidált ételek, főzelékek, nemes, az évszaknak megfelelő alapanyagok. A gépek megkönnyítik az életünket, szervezettebben mennek a dolgok – mondta az új konyhafőnök, és azt is hozzáfűzte: a frissen készült ételek híve.

megosztás
hozzászólások
ponthatar (6), gasztroblogger (2), Joós Attila (1), Bóka Péter (1), Semmelweis Egyetem (1), TDM (3), bolt (3), ló (1), parkoló (4), szolárium (1), béremelés (2), vívás (1), korcsolya (4), shotokan (1), ajándék (8), felveteli (29), Télikert (5), túlsúlyos (3), szauna (2), boksz (3), Street Festival Keszthely (1), test (1), Radnóti Miklós (1), Rtime (5), kormánymegbízott (1), Brüsszel (1), gyógytornász (1), Rezi (1), világnap (1), FINA vizes világbajnokság (1), tengerpart (1), szalloda (59), Oláh Péter (2), Rézsó Tamás (6), Eurovíziós Dalfesztivál (1), 3D (1), állami (1), ünnep (141), Spar (1), paralimpia (4), Szabó Ilona (1), Havasi Bálint (13), Cserszegtomaj (124), Márton nap (1), sztár (2), köztársasági elnök (1), Szemfüles egyesület (3), Gyertyánági Endre (1), csillaghullás (2), vízilabda (2)