Késsel támadták meg a zalai vállalkozót

2013. szeptember 09.
Súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett még a múlt hétfőn egy zalaegerszegi vállalkozó, akit lakásán egy késes támadó sebesített meg. Az elkövetőt fél óra alatt elfogták - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg rendőrkapitánya.

Farkas Tibor elmondta, a lakásán kereste fel a vállalkozót a 22 éves támadó, aki késsel követelt pénzt. Mivel nem kapott, dulakodni kezdtek. Áldozata eközben súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett, majd a lakásából csak az erkélyen át mert kimenekülni.
A támadót kutyás járőr segítségével fél órán belül, a tetthely közelében elfogták - közölte a rendőrkapitány.

Szűcs Ádám rendőr törzsőrmester - aki Prima nevű kutyájával szintén részt vett a sajtótájékoztatón - azt mondta, a támadás helyszínéhez közel járőrözött kutyájával, amikor egy félreeső, bokros területen mocorgásra lett figyelmes. Igazoltatni akarta a véres ruhában bujkáló férfit, aki azonban támadólag lépett fel. A kutya elhárította a támadást a szájkosarával a férfi mellkasára mért ütéssel.
Farkas Tibor hozzátette, a felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősülő eset nem az első ügye a 22 éves gyanúsítottnak. Jelenleg is folyik ellene eljárás Celldömölkön orgazdaság miatt, Zalaegerszegen pedig betöréses lopás kapcsán körözték.

A rendőrkapitány az MTI kérdésére arról is szólt, hogy a gyanúsított futólag ismerte áldozatát, akihez azért csengetett be, mert sejtette, hogy nagyobb mennyiségű készpénz lehet nála. Az esetről pedig mostanáig azért nem számoltak be, mert a sértett súlyos állapota miatt a meghallgatás és a szembesítés elhúzódott.

Az MTI más forrásból úgy tudja, a támadás áldozata egy albán állampolgárságú, Zalaegerszegen tevékenykedő vállalkozó. Valószínűleg azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy közösségi oldalon rendszeresen közölte, sportfogadási játékokon esetenként százezres nagyságrendű nyereményekhez jutott.

megosztás
hozzászólások
felsőoktatás (9), Tarkarét Biofarm (1), utazas (15), Életfa iskola (2), néptánc (4), keszthelyi nyari jatekok (55), művészet (1), goldmark muvelodési kozpont (60), fürdő (2), családbarát (1), Szabó Ilona (1), tollaslabda (1), kresz (2), szakács (1), földrengés (2), KDNP (1), Fodor Edith (3), Pálfi László (1), C+ fesztivál (1), munkahely (8), rádió (1), cipősdoboz (3), macska (1), Balsai Móni (1), Giro d'Italia (1), bezárás (1), választás (46), web (5), diakhitel (7), egyetem (188), dinnye (1), triatlon (13), Németh József (1), daganat (6), szépségápolás (8), Laky András (2), Szeiler (63), traffipaxrendszer (1), Nagy Angelika (1), miniszterelnök (2), Az év orvosa (1), óraátállítás (3), tispol (3), Paleomedicina (1), minimálbér (1), hó (4), pálinka (2), pedagógus (6), Mikulás (8), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136)