Kertészeti munkák a főtéren és a várkertben

2012. március 30.
A híresztelésekkel ellentétben a keszthelyi főtéren továbbra is zavartalanul halad a beruházás, most elsősorban kertészeti és villanyszerelési munkák vannak soron. A városban szárnyra kapó pletykák valótlanok: a kivitelező konzorcium egyik cége ellen sem folyik felszámolási vagy csődeljárás, és a beruházáshoz szükséges pénz is (mind az uniós támogatás, mind az önkormányzati önrész) rendelkezésre áll, illetve az ütemezésnek megfelelően lehívható.

Ahogy az ültetésre előkészített ágyások jelzik, hamarosan kertépítési-fásítási munkák következnek a Vajda János Gimnázium északi oldalánál valamint a városháza és a Balaton Színház előtt kialakított majdani zöldterületeken. A várkertben is talaj-előkészítést és növénytelepítést végeznek a szakemberek, melynek elkészültét április végére ígérik. Eközben a villanyszerelők tovább dolgoznak a tér világításán: most telepítik a gimnázium oldalánál elhelyezendő taposólámpákat.

Ezzel párhuzamosan a beruházás új elemeinek kiegészítő közbeszerzési eljárása jelenleg is zajlik, melyre a tér egy részének áttervezése miatt van szükség. A rendház és templom előtti területen a régészeti feltárás során értékes középkori és római emlékeket találtak, és a város ezek egy részének méltó bemutatásáról, részleges visszaépítéséről határozott. Emiatt a tervek átalakítása vált szükségessé, mely a Fő tér egy kis részét illetően újraindította az előkészítő folyamatokat: az átalakított terveket engedélyeztetni kellett, és az előírásoknak megfelelően a beruházás egyes elemeire új közbeszerzést írt ki a város, mely jelenleg folyamatban van. Várhatóan április közepén zárul le az eljárás, és azt követően az érintett térrészeken is megindulhat a munka. A kivitelezés tavaly novemberre tervezett határidejének csúszását nagyrészt ez a körülmény okozza.

megosztás
hozzászólások
Via Hotel (1), kereszt (1), Nagy Bálint (10), Kartali Zsuzsanna (1), meiszner kati (16), karnevál (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), orvos (23), Zala Megyei Főügyészség (4), Dumaszínház (2), szolárium (1), miniszterelnök (2), Pampetrics Milán (2), gyermek (12), nyelvtanulás (3), Brüsszel (1), felmondás (1), torkos csütörtök (3), posta (1), Nyitott Balaton (2), tengerpart (1), ünnep (141), kalendarium (831), kornyezettudatos (4), egynapos sebészet (1), felmeres (10), Pampetrics György (21), Márki Péter (1), sárkányrepülő (1), efott (6), szakma (1), Fodor Márk (8), C+ fesztivál (1), Bradley Cooper (1), betegség (12), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), állami támogatás (1), Kányavári-sziget (1), triatlon (13), zápor (1), aranyérem (1), Bródy János (1), tabor (6), Művészetek völgye (7), KeszthelyFest (15), uzemanyag (24), kereskedelem (1), vasárnapi pihenőnap (3), Partics Roland Hunor (1), középiskola (1)