Keresztféléves képzések: 2012. január 10-ig lehet módosítani

2012. január 05.
Még öt napjuk van az adat- és sorrendmódosításra, valamint hiányzó dokumentumaik beküldésére, feltöltésére azoknak, akik 2012. februárban induló képzésre jelentkeztek. A módosítás, hiánypótlás hivatalos határideje 2012. január 10-e.

A 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban jelentkezők 2012. január 10-ig pótolhatják azokat a dokumentumaikat (bizonyítványmásolatok, igazolások pl. a többletpontokról), amelyeket felsőoktatási felvételi kérelmük elküldésekor nem csatoltak a jelentkezési lapjuk mellé, vagy nem töltöttek fel az e-felvételiben. Szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani a jelentkezési sorrendjükön (ez csak egy alkalommal tehető meg), személyes adataikon, elérhetőségeiken, vagy akár visszavonni jelentkezési helyeket.

Tudnivalók
A módosítási kérelmek, valamint a hiányzó dokumentumok kétféleképpen juttathatók el az Oktatási Hivatal részére. A legegyszerűbb és leggyorsabb elektronikusan feltölteni: a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi felületén, de beküldhetők postai úton az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre is.
A jelentkezők − regisztráció után − a felvi.hu honlap „Én felvim" oldalán a Jelentkezések menüpontban vagy az e-felvételiben ellenőrizhetik a 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában rögzített személyes adataik, jelentkezéseik helyességét. Ha a feldolgozás során hiba történt vagy adataik időközben megváltoztak, akkor kérhetik ezek javítását. Mivel a jelentkezési sorrend módosítására csak egy alkalommal van lehetőség, ezért ezzel csak azoknak érdemes élniük, akiknek időközben megváltozott az a preferencia-sorrendjük, amely alapján jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes csak azért hátrébb rangsorolni egy jelentkezést, ha például valakinek nem sikerült az alkalmassági vizsgája, mivel ez esetben az adott szakra amúgy sem nyerhet felvételt. Szintén nem érdemes módosítani, ha már nem szeretne bekerülni valamely jelentkezési helyére − ilyenkor előnyösebb az adott jelentkezési hely visszavonását (kizárását) − választani. Újabb jelentkezési hely ugyanakkor ebben az időszakban már nem jelölhető meg.
Azoknak, akik a hiánypótlás, módosítás során a postai beküldést választják, fontos tudniuk, hogy elegendő minden bizonyítványból, igazolásból egy db fekete-fehér A/4-es másolati példányt csatolniuk, amelyen fel kell tüntetni a nevüket, illetve a felvételi azonosító számukat is. A felvi.hu Kérvénytárában letölthető formanyomtatványokat találnak a módosításhoz.

Döntés 2012. január 24-én
A 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárainak megállapítására és azok kihirdetésére 2012. január 24-én kerül sor. A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított felvételi ponthatárt. A besorolási döntésről az Oktatási Hivatal írásban értesíti a jelentkezőket. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot. A jogszabályi minimum pontszám alapképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésben − az emelt szintű érettségi vizsgáért járó többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számítva − 240 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont.

megosztás
hozzászólások
barista (3), gépjármű (1), alkalmassági (1), operatőr (1), táska (1), szépségápolás (8), Silver fitness (1), DJ Gerysson (1), ajándék (8), iskola (338), Balatoni Hajózási Zrt (4), életmód (10), gyógyítás (2), Reischl-sörház (1), Don (1), Ács István (10), Visionet (1), Bagyinka Tímea (1), footgolf (1), állatkert (1), Puskás Tamás (3), keresztény (2), nyaralas (12), bank (7), efott (6), Március 15 (2), ÉrtékTrend extra (7), holokauszt (1), riporter (1), csokoládé (2), Clemens Zsófia (1), Apák napja (1), autóbusz (1), Kastély kávézó (1), földrengés (2), matolcsy gyorgy (1), balatoni strandbelépő (1), Tóth Gergely (1), hó (4), bíróság (8), halottak napja (1), Bethesda (1), vb (8), felsőoktatás (9), web (5), vívás (1), hirdetés (1), Vigántpetend (1), diákolimpia (1), testkezelés (2)