Kerékpáros központot avattak

2012. május 23.
A kerékpáros turisták számára pihenési lehetőséget, információkat, de kerékpár kölcsönzési lehetőség is biztosít az a Tourinform-iroda mellett kialakított kerékpáros központ, melyet ma adtak át Hévízen. A központ a Hévízi és a Zalakaros Kistérség, valamint a Jankó Kerékpáros Csapata Bt-nek a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton elnyert támogatásából készült.

A kerékpáros központ mellett esőbeállók is készültek Hévízen és a kistérségi többi településén, valamint e projekt részeként Alsópáhokon játszótér, Zalaköveskúton kilátó és tanösvény létesült, s négy túraútvonalat is alakítanak ki ugyancsak a projekt elemeként.
Minderről Kozmaa Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője tájékoztatta a jelenlévőket.
Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a megyei elképzelésekbe is kiválóan illeszkedik a két kistérség közös pályázata, hiszen alapvető cél a kerékpáros turizmus feltételrendszerének fejlesztése, a Balaton körbekarikázásának lehetővé tétele. Mindehhez pályázati támogatások is szükségesek. Hozzátette: a turisták kiszolgálása mellett lényeges szempont, hogy a kerékpárt mint közlekedési eszközt a mindennapok közlekedésében természetessé tegyék.
Novák Ferenc, a Zalakarosi Kistérségi Társulás elnöke, Zalakaros polgármestere a hévízi és karosi kistérség, valamint a két térségközpont, Zalakaros és Hévíz turisztikai célú együttműködésének fontosságát és szükségességét hangsúlyozta.
Papp Gábor, Hévíz polgármestere köszönetet mondott a kistérség településeinek a pályázat végrehajtása során biztosított együttműködésért, ugyanakkor hangsúlyozta: Hévíz a kerékpározás feltételeinek javítása témájában nem áll meg ezen a ponton.
- Az önkormányzat több pályázatot dolgozott és dolgoz ki a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása és a kerékpáros turizmus fejlesztése céljából. Az elmúlt év decemberében zárult le a Hévízt Alsópáhokkal összekötő kerékpárút építésének projektje. Várjuk a döntést a hévízi sportkörrel közösen beadott, kerékpárok beszerzésére, kerékpárállások, öltözők, zuhanyozók kialakítására vonatkozó pályázatunk ügyében. Nemrég nyújtottunk be horvát féllel közösen a kerékpárturizmus fejlesztésére pályázatot, kihangsúlyozva abban a környezetvédelmet és az aktív turizmus elterjesztését.  Tervezzük pályázat benyújtását turisztikai attrakciók fejlesztése témájában, ennek keretében az egregyi városrészt is szeretnénk bevonni a kerékpáros turizmusba – sorolta. Hozzátette: az önkormányzat a pályázatokhoz szükséges önerőt külön pályázati alapból finanszírozza.

megosztás
hozzászólások
Pampetrics Milán (2), holdfogyatkozás (1), nav (29), Carbona (9), shotokan (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), egyetem (188), szakács (1), szépségápolás (8), meteorologia (146), árviz (2), zala (1156), Bethesda (1), fagylalt (6), Astellas-díj (2), egynapos sebészet (1), Gachályi András (3), Bedő Beáta (10), Nagy Bálint (10), Zalaköveskút (1), festetics (22), Street Festival Keszthely (1), Zala Volán (1), Vaszily Zsolt (3), farsang (2), Kastély kávézó (1), labdarugas (25), rendőr (3), kormany (11), Csengei Agota (16), Szeiler Gábor (1), parkolás (8), keszthely program (1241), reklám (1), regisztráció (1), rezidance (5), Palásthy Bese (2), zeneszerző (1), bolt (3), idegenforgalmi adó (1), Mátrai Gabriella (2), nyelvtanulás (3), Suba Alexandra (1), Bátortábor (1), sorkötelezett (1), konyha (1), csapadék (1), Libás (2), Ranolder (1), nap (2)