Kedvező előszezoni telítettség volt a balatoni szállodákban

2012. március 19.
A hosszú hétvégén 90-100 százalékos előszezoni telítettséggel működtek a balatoni szállodák. A kellemes kora tavaszi idő, és a négynapos hétvége szokatlan tömegeket vonzott a Balatonra, aminek köszönhetően sok, télre bezárt szolgáltató is kinyitott.

Balatonfüreden nyári napokat idéző tömeg sétált, ami ugyan az éttermeknek nem hozott nagy fellendülést, de a szállodákat megtöltötte. "Fantasztikusan sikerült, száz százalékos telítettséget hozott az elmúlt négy nap, bár a hosszú hétvégéken a korábbi években is kiemelkedő volt a forgalom" - mondta Rádóczy Andrea a balatonfüredi négycsillagos Hotel Silver Resort tulajdonos igazgatója, aki remélte, hogy a fordulat tartós lesz, mivel a szálloda forgalma az év első két és fél hónapjában a tavalyi gyenge évhez képest is visszaesett.
Kiss Sándor a balafonfüredi három csillagos Astoria Hotel ügyvezetője arról számolt be, hogy többségében csak péntektől, két éjszakára érkeztek vendégek a szállodába, de akkor teljesen megtöltötték, egy sportrendezvénynek és egy konferenciának is köszönhetően. A forgalom az év elején nagyon gyengén alakult, majd februárban a tó befagyása hozott némi fellendülést, és azóta céges rendezvényekkel igyekeztek a mutatókon javítani.
A déli parton, a siófoki 750 férőhelyes, négycsillagos Hotel Azúr a hosszúhétvége 3 éjszakáján átlagosan 90 százalékos telítettséggel üzemelt, zömmel magyar vendégeknek köszönhetően - Sternócky Balázs marketingigazgató beszámolója szerint. A hosszú hétvégék a korábbi években is hasonlóan jó eredményt hoztak, és erős forgalomra számítanak húsvétkor is. Az Azúr vendégkörét elsősorban nem a térség programjai, hanem a szálloda wellness-, valamint animációs szolgáltatásai, sporteszköz kölcsönzése és bowling pályája vonzza - tette hozzá.
A siófoki Hotel Residence megtelt magyarokkal a hosszúhétvégén - mondta Hoffmann Henrik igazgató. A mintegy 160 férőhelyes szálloda forgalma is visszaesett az év első hónapjaiban - az igazgató szerint főként a végtörlesztések hatására -, ezért különösen jól jött a fordulat. Jó jelnek tekintette ugyanakkor, hogy az elmúlt négy napot a tavalyi évnél könnyebb volt értékesíteni. A szálloda vendégkörét leginkább a Balaton természeti értékei, és a hotel gyerekprogramjai vonzzák.      
Az év eleji jelentős forgalom visszaesés után közel 90 százalékos telítettséget hozott a hosszú hétvége a balatonszemesi három csillagos Szindbád Hotel számára - Kucserák Attila ügyvezető tájékoztatása szerint. Mint kifejtette, a siker nem volt teljes, mert a magyar vendégkör - híven az átalakult üdülési szokásokhoz - zömmel csak kettő és nem három éjszakára maradt a hotelben. Mivel a környéken ilyenkor még nincsenek programok, a vendégek alapvetően a szálloda wellness részlegét használták, animációs programokon vettek részt, vagy a környéken sétáltak és kirándultak. mti

megosztás
hozzászólások
munka (11), ÉrtékTrend (35), újszülött (1), Szemfüles egyesület (3), étel (3), szunyog (3), Bóka István (1), Cserszegtomaj (124), Palásthy Bese (1), parlament (72), Puskás Tamás (3), katasztrofavedelem (44), Zalai Kutyasuli (1), Kertész Sándor (5), operatőr (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), jovedelem (2), szép (9), DJ Gerysson (1), terápia (4), gépjármű (1), Pál Attila (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Csengei Agota (16), Laky András (2), Berecz András (1), Pampetrics György (21), Telecom (2), traffipax (4), állatvédő (5), fájdalomambulancia (2), kitüntetés (6), nyugdíjas (2), Semmelweis (2), gyed (3), keszthely balaton kekszalag (5), Kocsis László (1), vadász (2), szalloda (59), idegenforgalmi adó (1), hotel mirage (1), Marsalkó Dávid (1), menza (2), Major Veronika (5), power-bank (1), augusztus 20. (5), vuz kft (17), husvet (14), Palya Bea (1), Márki Péter (1)