Kedvezményekkel, színes programokkal "nyit" a Balaton

2014. április 08.
Régi dilemma: azért nem jönnek tavasszal a Balatonhoz, mert nincsenek nyitva a szolgáltatók, vagy fordítva, alig van kereslet ilyenkor a tó iránt, ezért nem éri meg a szolgáltatóknak a nyitva tartás.

- Úgy gondoltuk, egyszer próbáljuk ki, mi lenne, ha a Balaton-parti infrastruktúra teljes erejével működne már májusban is. Ezért a szövetséghez tartozó 23 balatoni település helyi turisztikai egyesületeit arra kértük, szervezzék meg, hogy a szolgáltatók nyissanak ki májusban - nyilatkozta Hoffmann Henrik, a balatoni regionális TDM-szövetség elnöke.

Az idén már május elsején „nyit” a Balaton, akkor kezdődik ugyanis és május 11-ig tart a regionális TDM-szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. által kezdeményezett Nyitott Balaton akció, melyhez már több mit 320 partner csatlakozott egységes programkínálattal.

A Nyugta-Balaton térségben a rendezvénysorozat nyitóhétvégéjén Keszthelyen a környék legnagyobb majálisára, míg Balatongyörökön Palacsinta Fesztiválra várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A Nyugat-Balaton térségben naponta indul ingyenes vezetett kerékpáros túra, amihez a kerékpárokat féláron biztosítják a Touriform irodák, de természetesen saját kerékpárral is lehet nevezni a túrákra. Lesz például Kis-Balaton túra és Keszthelyi-öböl körtúra hajózással egybekötve, melyhez a „biciklijegyet” féláron adja az akció alatt a balatoni hajótársaság, a Keszthelyről induló sétahajókon szintén kedvezményesen lehet utazni, és gyönyörködni a naplementében. Apropó, naplemente: aki a magasból szeretné megcsodálni a nyugat-balatoni panorámát, ajánljuk a Balaton régió legnagyobb hőlégballonját, szintén a Nyitott Balaton keretében 20 % kedvezménnyel.

Akik inkább gyalogosan fedeznék fel a Keszthelyi-hegységet, ők bejárhatják a kilátókat, panoráma túrán vehetnek részt, de akár nordic walking túrát is választhatnak. Keszthelyen, a múzeumok városában a múzeumok és kiállítóhelyek szünnap nélkül, akciós belépőjegyekkel várják a látogatókat, a Helikon Kastélymúzeum 20 % kedvezményt biztosít a kombinált jegy árából. Vonyarcvashegyen kinyitják a Szent Mihály kápolnát, Badacsonyban szünnap nélkül nyitva tart a Szegedy Róza Ház és az Egry József múzeum, Balatongyörökön golfízetlítőre invitálják az érdeklődőket, Szigligeten naponta kétszer várjátékot rendeznek, de a térség programhelyszínei is várják a vendégeket. Érdemes még megemlíteni a gyenesdiási piacon a halbolt kettőt fizet, hármat kap akcióját is.

Ha valaki a szépirodalom felé kacsingat, akkor XXIII. Jókai Napok idején érdemes Füredre mennie. E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, Jókai Mórra emlékeznek, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. Ezen a napon ki ne hagyjuk a klasszikus Jókai bablevest, amelyet számos vendéglőben ünnepi ebédként szolgálnak majd fel.
Fotó: Mátrai Zsuzsanna

megosztás
hozzászólások
Rejuvena (19), influenza (2), reklám (1), hotel mirage (1), Hotel Zenit (3), Magyarország szépe (1), nagyméret (1), étterem (11), jótékonyság (3), Oroszlán Zsolt (2), gerincvédelem (1), csokoládé (2), Somogyi Zoltán (4), Keszthelyen élni (6), repülő (3), Hévíz gyógyfürdő (112), Monitor Extra (21), tanulmány (11), kékszalag (12), CT (3), republic (1), tour de france (1), keszthely foter (201), Rezi (1), halottak napja (1), fogyasztóvédelem (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), jaras (36), eon (2), FINA vizes világbajnokság (1), Novák Péter (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), női gombolkodó (5), autizmus (2), Biró Róbert (15), meiszner kati (16), tollaslabda (1), husvet (14), palyazat (164), kábítószer (9), keszthely program (1241), helikon (41), tispol (3), Koósz Attila (1), szűrés (1), kert (1), étrend (4), Bibó Gimnázium (1), Csótár András (58), erettsegi (72)