Keddtől péntekig sztrájkolnak az olasz benzinkutasok

2013. július 16.
Kedd este tíz órától péntek reggel hat óráig tart az olaszországi üzemanyag-állomások üzemeltetőinek országos sztrájkja, amellyel a nyári áremelés ellen tiltakoznak.

A két és félnapos sztrájk az olasz autósztrádákon, gyorsforgalmi utakon és a városi körgyűrűkön levő kutakat érinti. A benzinkutak üzemeltetőit tömörítő szakszervezetek azután hirdették meg a sztrájkot, hogy a "zöld benzin" elérte a literenkénti 1,837 eurós árat, a dízel pedig az 1,769 eurót.
A benzinkutasok közleménye szerint a gazdasági válságban már egyébként is visszaesett járműhasználat és csökkent üzemanyag-fogyasztás közepette az újabb áremelés indokolatlan, a nyári vakációjukra induló olasz családokat sújtja és a kutaknál dolgozó több mint hatezer ember munkahelyét veszélyezteti.
Az olasz fogyasztóvédők hozzátették, az eurózónában jelenleg Itáliában a legmagasabbak az üzemanyagárak. Egy teljes tankolás 4-7 euróval drágább, mint egy hónappal ezelőtt.
Flavio Zanonato fejlesztési miniszter szerdára egyeztetésre hívta az Olaszországban érdekelt kőolajtársaságoknál, autósztráda-vállalatoknál és üzemanyag-állomásoknál működő szakszervezeteket a helyzet rendezésére.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
politika (37), Ranolder (1), Szemfüles egyesület (3), képviselő-testület (37), Gelencsér Kálmán (2), vállalkozó (4), 2016 (2), néptánc (4), KRAFT (5), dunantul (23), Max (83), ajándék (8), országgyűlési képviselő (33), munkaszünet (1), vitorlázás (37), erdekes (538), Zalai Borcégér (5), állatvédő (5), kitüntetés (6), család (1), daganat (6), fürdő (2), Koncz Zsuzsa (1), sárkányrepülő (1), Divinyi Tamás (4), boldog békeidők (2), punkosdi regatta (9), koraszülött (1), Tar Ferenc (3), hó (4), Spa Hévíz (3), google (3), vízkereszt (1), zala (1156), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), farsang (2), pszichoterápia (1), Cserszegi fűszeres (1), fitnesz (1), jogsebész (9), sarmellek (53), Vajda János Gimnázium (22), Forstner Anna (1), Gyarmati Noémi (1), Joós Adél (1), tranzakciós díj (1), GESZ (11), Owaimer Zoheir (1), ruha (2), cukorbetegség (2)