Kárpáti korzó - Gyenesdiás második központja

2014. szeptember 14.
Gyenesdiás második központját alakítottuk ki a Kárpáti korzóval. A hivatali rész mellett immár szórakoztató centruma is van a településünknek - fogalmazott a terület harmadik ütemének avatóünnepségén Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Elmondta: a Balaton-parthoz, strandhoz közeli Kárpáti korzó (sport- és szabadidőközpont) kialakításának célja az volt, hogy az év minden napján látogatható és használható közpark jöjjön létre. Szerették volna ugyanakkor, hogy Gyenesdiásnak kialakuljon egy új faluközpontja, attrakciós multifunkcionális központi tere és ahhoz kapcsolódó dekoratív zöldfelülete, amely a település rendezvényeinek, sporteseményeinek megtartására is maximálisan alkalmas, valamint pihenésre és ott tartózkodásra ösztönzi a helyi lakosokat, s a vendégeket. A célok érdekében az önkormányzat a Forrásvíz Természetbarát Egyesülettel közösen pályázott, s 2007-től fogva több ütemben alakították ki a korzót, melyet Kárpáti János kántor-tanítóról, a gyenesdiási strand alapítójáról neveztek el. Az előző ütemben kialakították a központi sétányt, a dombokat, a feltáró utakat, fasort telepítettek, s padokat, szemetes edényeket helyeztek ki. A harmadik ütemben térkövezték a murvás parki utakat, így azoknál kialakult az agora jelleg és a tér bekapcsolódott a kerékpáros és egyéb jellegű körforgásba Kihelyeztek újabb tíz padot és négy szeméttárolót.
Gál Lajos elmondta: a beruházást folytatni kívánják, a negyedik ütemben mozgásteret alakítanak ki gyermekek és felnőttek számára. Ennek részeként a gördeszka pálya több elemét már használhatják az érdeklődők. A tér bővítése hamarosan folytatódik.
 

megosztás
hozzászólások
tavasz (1), pszichoterápia (1), képviselő-testület (37), nyugdíjas (2), Donkó Imre (1), Fidesz (14), Magyarország szépe (1), felmondás (1), Major Veronika (5), fogorvos (5), Szutrély Péter (7), Halott pénz (1), pápa (1), levendula (2), méregtelenítés (1), Alsópáhok (51), óraátállítás (3), balatoni strandbelépő (1), Forstner Anna (1), SzezOn bevásárló közösség (1), ünnep (141), Mohácsi József (8), gazdasag (363), Dumaszínház (2), Z. Karvalics László (1), Saul fia (7), rádió (1), paralimpia (4), idegenforgalom (174), Egészségfejlesztési Iroda (1), Stohl András (1), divat (4), kitüntetés (6), iskola (338), keszthely balaton kekszalag (5), nyugdij (8), Love your belly (2), europa-bajnok (5), Bányai László (2), néptánc (4), gasztroblogger (2), Horvath Terez jegyzo (29), Szennyai Anita (2), Biró Lajos (1), étrend (4), alkalmassági (1), év fürdője (4), A Dal (3), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), fitt (1)