Kampány a biztos nyaralásért

2012. május 17.
Közös kampányt indítanak utazási irodák és a Travel Service chartercég annak érdekében, hogy felhívják a nyaralásukat, céges utazásokat szervezők figyelmét az utazási irodák által nyújtott szolgáltatásokra - a kampány csütörtökön indul és június végéig tart.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és -közvetítők Szövetségének elnöke a kampányt bemutató budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön elmondta, a kezdeményezéssel igyekeznek a feketén működő irodák ellen fellépni. Hozzátette: a "fekete irodák" megkárosítják az államot, a pórul járt utast és hátrányos helyzetbe hozzák a törvényesen működő irodákat.
Emlékeztetett, a szabálysértési törvény módosításával, április 15-től a feketén működő utazási irodákra már nem hatályos a jogszabály. Ezt jelezték a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, de választ, vagy intézkedést még nem tapasztaltak.
Szavai szerint egy utazási iroda igénybevétele nem feltétlenül drágítja az utazást, de megoldást jelenthet a legtöbb olyan problémára, amely az elmúlt években sok ezer utas nyaralását tette tönkre. Mint mondta, jogbiztonságot is jelent az utazási iroda igénybe vétele az utasok számára.
A tájékoztató kampány elsődleges célja, hogy az utazók elkerülhessék a saját kárukra kötött kompromisszumokat és biztonsággal tudjanak dönteni arról is, mikor előnyös saját kezükbe venniük utazásuk szervezését és mikor járnak jobban, ha szakértőkre bízzák magukat.
A Felszállás! elnevezésű tájékoztató és szemléletformáló kampány 22 utazási iroda és a 30 repülőgépből álló flottát üzemeltető Travel Service összefogásával és közös fellépésével jött létre.
A kampány költségvetése 3,5 millió forint, az utazási irodák forgalmuk arányában, a Travel Service 1 millió forinttal járult hozzá.
A kampány egyik hangsúlyos terepe a közösségi média és a www.felszallas.hu honlap.
Molnár Gabriella arra a felvetésre, hogy várhatóan mintegy fél évet csúszik a turizmustörvény elfogadása a parlamentben azt mondta: jó lenne, ha lenne jogszabály, amely megfelelően megszabja a kereteket. Szerinte az utazási irodák működését szabályozó rendeletek korszerűsítése meg fog történni, és ezt örvendetesnek nevezte. mti

megosztás
hozzászólások
Tar Ferenc (3), traffipaxrendszer (1), onkormanyzat (481), macska (1), katona (1), kötélugró (1), google (3), Rio 2016 (32), golf (11), erdő (2), tispol (3), vegetariánus (1), költségvetés (1), VOLT fesztival (7), kovács (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), labdarugas (25), fájdalommentes (3), Bródy János (1), keszthelyi-hegység (1), Révai Gábor (1), VeszprémFest (1), Semmelweis Egyetem (1), mellrák (1), Zala Volán (1), influenza (2), statisztika (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), sarmellek (53), kormanyhivatal (93), videó (1), Bedő Beáta (10), Balatoni Kör (2), Erdély (2), Kvárta Mátyás (44), erdekes (538), Szőcs Tamás (1), Hotel Zenit (3), szex (9), skandinav lotto (81), utca embere (8), Saul fia (7), kornyezettudatos (4), szallas (39), étrend (4), Kertész Sándor (5), Márki Péter (1), program (7), Street Festival Keszthely (1), magyar (1)