Kalandtúrát és mini-zuhanyt kértek a képviselők

2013. augusztus 13.
A nyugat-balatoni családbarát üdülőfalu gyermekképviselő testületének nyári előterjesztései között szokatlan igények szerepeltek: kalandtúra szervezését és a strandra mini-zuhany kialakítását kérték a polgármestertől. Az igényeket jogosnak találta a település vezetése, elkészült a gyermekbarát zuhanyzó, és augusztus 21-én indul a kalandtúra.

Gyermekként 2 méter magas zuhanyrózsa alatt zuhanyozni nem nagy élmény – derült ki a gyermekképviselők felszólalásaiból a gyenesdiási testületi ülésen. A felnőttekre méretezett strand-zuhanyzók vize a gyermekek magasságában mindenfelé szóródik, csak oda nem, ahová kéne. A gyenesdiási gyermekképviselők ezért alacsony gyermek-zuhanyzót kértek a polgármestertől a település balaton-parti strandjára. A szokatlan igényt végiggondolva a település vezetése úgy döntött, sürgősen igyekeznek eleget tenni a kérésnek. Augusztus elejétől a gyermekeknek saját zuhanyzójuk van a Diási Játékstrandon.
Arra a kérdésre, hogy milyen programot szerveznének gyermekek számára a testületi tagok, a gyerekképviselők válasza az éjszakai kalandtúra volt. A helyi turisztikai egyesület segítségével ez a kérés is megvalósul 2013. augusztus 21-én szerdán éjjel a Holdfénytúra keretében. Az éjszakai túrán tapasztalt vezetőkkel látogathatnak el a résztvevők a Berzsenyi-kilátóhoz, majd a Festetics-kilátóhoz. Az útvonalat a túra éjjelén a telihold fénye világítja majd meg.
A túr során szükség lesz elemlámpára, megfelelő túrafelszerelésre, illetve inni- és igény szerint ennivalóról a résztvevők maguk gondoskodnak, és a bátorságát se felejtse senki otthon! A találkozási pont Gyenesdiáson a Tourinform iroda melletti parkolóban lesz, 20 órakor. Az éjszakai Holdfénytúrán való részvétel ingyenes minden vállalkozó szellemű család vagy baráti társaság számára.
A programról további információ: Tourinform Gyenesdiás, Tel: 83/511-790.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
hazassag (6), pedagógus (6), Gelencsér Dental (3), család (1), Pelso Társaság (6), férfi (1), színház (5), Kehidakustány (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), pannon egyetem (12), Horváth Mariann (1), Az év orvosa (1), Divinyi Tamás (4), dunantul (23), keszthely balaton kekszalag (5), Magyar Turizmus Zrt (45), Telecom (2), földrengés (2), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), jaras (36), ingatlan (12), táncpanoráma (5), Magyar Telekom (1), szabadsag (2), gasztroblogger (2), Laky András (2), beruházás (2), nav (29), Tóth Xénia (6), baleset (169), dohany (15), csapadék (1), munkaviszony (1), Benkő Lívia (1), állatvédő (5), Zalai Kutyasuli (1), kávé (2), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), díj (4), törvény (1), Szutrély Péter (7), Keszthelyi Táncpanoráma (7), kitüntetés (6), HIV (1), Bátortábor (1), Gulyás Orsolya (2), tollaslabda (1), egészség (131), jogsebész (9), Sifter Rózsa (1)