Július 1-jén Balaton-átúszás

2017. június 15.
Tízezernél is több indulót várnak a szervezők idén a 35. Balaton-átúszásra, amelyet július elsejére hirdettek meg.

Az 1979-ben indult, s régóta közkedvelt eseményt - amelynek idén a Lidl Magyarország a főtámogatója, fővédnöke pedig Szabó Tünde sportállamtitkár - közismert, s egyformán többszörös Balaton-átúszó sportemberek is népszerűsítik: így a szerdai sajtótájékoztatón is jelen levő Risztov Éva, a 10 kilométeres nyíltvízi úszás londoni olimpiai bajnoka, Erdei Zsolt korábbi profi bokszvilágbajnok és Mányoki Attila, a nemzetközi hírű ultramaratonista úszó.

Mindhárman arra buzdítottak, hogy aki teheti, próbálja ki magát a nyílt vízen, de - figyelmeztettek - csak az vállalkozzon a magyar tenger átúszására, aki arra megfelelően felkészült.

Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a kormányzat növelni akarja a szabad idejükben aktívan sportoló gyerekek és felnőttek számát. A Balaton-átúszással kapcsolatosan lehetséges célnak nevezte, hogy néhány éven belül a jelenlegi nagyjából 10 ezres létszám elérje a 15 ezret.

Az idei kihívást vállalók július első napján Révfülöpnél szállnak vízbe, s teszik meg az 5,2 kilométeres távot Balatonboglárig. Biztonságukra másfélszáz - vitorlás, kishajó és motorcsónak alkotta - úszófolyosó felügyel, emellett cirkáló vízirendőrök figyelik és ellenőrzik folyamatosan az úszókat. A teljesítendő szakasz egyharmadánál, felénél és kétharmadánál mentőhajó horgonyoz. Az első próbázók reggel 8, az utolsók pedig várhatóan délután 2 órakor rajtolnak majd el - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Balaton-átúszásra - amelynek főszervezője a Budapest Sportiroda (BSI) - az előnevezés már elindult, de az online jelentkezés mellett a helyszínen is lehetőség nyílik a regisztrációra. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi, vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás. MTI (Fotó: Kovács Tibor)

megosztás
hozzászólások
kereskedelem (1), margaret thatcher (1), baleset (169), szilveszter (6), palyazat (164), parkolás (8), táplálkozás (1), terápia (4), Szent Márton (3), unicef (1), FINA vizes világbajnokság (1), sztár (2), pünkösdi regatta (5), DJ Gerysson (1), energia (7), Főzzünk játszva (2), táncpanoráma (5), szauna (2), boldog (1), repülő (3), Horváth Mariann (1), kábítószer (9), Villányi Éva (1), Bibó Gimnázium (1), efott (6), csokoládé (2), kutatók éjszakája (1), lotus (1), kollégium (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), Radnóti Miklós (1), jóga (1), Kartali Zsuzsanna (1), euronews (1), ponthatar (6), zivatar (1), Zalaköveskút (1), levendula (2), pannon egyetem (12), Zala Volán (1), Barista bajnokság (2), Rejuvena (19), testkezelés (2), Nyitott Balaton (2), piac (6), retro (1), nyugdij (8), kék zászló (1), magyar (1), kormanyhivatal (93)