Jubiláló pedagógusokat köszöntöttek

2013. december 20.
Keszthelyen hosszú évek óta hagyomány, hogy az önkormányzat minden évben felköszönti és díszoklevelet ad át a diplomájuk átvételének legalább ötven esztendős, kerek jubileumát ünneplő pedagógusoknak. Idén is megtartották a rendezvényt, melyen Ruzsics Ferenc mondott köszöntőt,

amelyben személyes élményeire is emlékezve, kiemelte: tiszteletet érdemel a pedagógus hivatás, hiszen a tudás átadása mellett a viselkedésből és emberségből is sokat kaptak és kapnak a gyerekek a tanítóktól, tanároktól. Azt mondta, reméli, hogy a következő generáció is példát vesz az ünnepeltektől, akik a hőskorban is bizonyították rátermettségüket, emberségüket.

Csótár András, az önkormányzat oktatási, kulturális és ifjúsági bizottságának elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a pedagógus pálya nem könnyű. Átadni úgy a tudást, hogy közben megőrizzék méltóságukat, s mellette a nevelésre is legalább akkora hangsúlyt tudjanak fordítani, nehéz feladat. De mit ér a tudás jólneveltség nélkül? – tette fel a kérdést. De éppen ezek teljesítése teszi naggyá és felejthetetlenné a pedagógusokat, akikre mindig emlékezünk. Beszéde végén mindenkinek sok sikert és jó egészséget kívánt, majd a polgármesterrel átadták a díszokleveleket. Aranydiplomát (ötven éve végzettek) kettő, gyémántdiplomát (hatvan év) egy, rubindiplomát (hetven év) három fő vehetett át.

megosztás
hozzászólások
Bock Bisztró (12), repülő (3), karácsony (20), Don (1), szunyog (3), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Ács István (10), eltűnt (5), Silver fitness (1), terápia (4), Playboy (1), életveszély (1), reklám (1), jogszabály (1), borünnep (24), jótékonyság (3), hegyalja fesztival (3), Krassói Katalin (1), fitnesz (1), felmondás (1), Cserép Letícia (1), Papp Gabor (227), holokauszt (1), autó (3), Czigány Sándor (2), Liszkay (2), sportlövő (2), alkalmassági (1), állami (1), Balsai Móni (1), Cserszegtomajfutás (5), Semmelweis Egyetem (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), vírus (1), Z. Karvalics László (1), koktél (1), Fenyves allé (1), parlament (72), Tóth Xénia (6), Sárdi Katalin (1), kutya (23), tranzakciós díj (1), hó (4), homoszexualis (1), táncpanoráma (5), menza (2), nagyméret (1), kiállítás (16), tűzoltó (32), Rejuvena (19)