Jövő héttől megváltozik a keszthelyi belváros közlekedése

2011. március 10.
Március 16-ától az autóbuszjáratok nem érintik a Fő téri megállót. A városközpont megújításának építési munkái miatt szerdától jelentős változásokra számíthatnak a Keszthelyen járók.

Újabb munkaterületeken indul az építkezés a keszthelyi belvárosban: a tér nyugati oldalán (a gyógyszertárnál és a taxiállomásnál), majd a polgármesteri hivatal előtt és a Szentháromság szobornál. Eközben a várkertben és a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom körül zajlik a régészeti feltárás, valamint a piac területén is folyamatosan dolgoznak.Az autósok egyelőre csak kisebb korlátozásra számíthatnak. Továbbra is zavartalan lesz a közlekedés az Erzsébet királyné utca felől a Bem utca irányába, valamint a Kossuth utcából a Széchenyi utcába. A korábbiakban jelzettől eltérően egy irányban a Fő tér területén is át lehet majd hajtani: a Kossuth utcáról a Bem és az Erzsébet királyné utcák felé szabad lesz az áthaladás, ellenkező irányban azonban már nem. A belváros teljes forgalmi lezárása a beruházás következő fázisakor, július elején várható.

A buszközlekedésben nagyobb változások lesznek. Egyetlen autóbuszjárat sem érinti március 16-ától a Fő téri megállókat. Az Alsópáhok és Hévíz felé közlekedő járatok a buszállomástól a Szent Miklós és Bercsényi utcán haladnak. Új megálló készült el a napokban a Szent Miklós utcában, melyben az erre haladó buszok – a távolsági járatok kivételével – megállnak, jelentősen javítva így a városrész közlekedését.

A Bercsényi utcában, a Margaréta étterem melletti parkolók területén három férőhelyes ideiglenes megálló került kialakításra. Itt lehet fel- és leszállni a 2, 3, és 4. számú helyi járatra, melyek a Gagarin utca, az Erzsébet királyné utca és Szendrey-telep, valamint az új köztemető irányába közlekednek. Esetükben az ideiglenes megálló a Fő térit helyettesíti. Továbbra is a Bercsényi úti „régi” megállóban állnak meg a távolsági, valamint a Hévízre közlekedő autóbuszok.

Ellenkező irányban, Hévíz felől a buszok a Bercsényi és Szent Miklós utcán közelítik meg az állomást, a városokat összekötő nem távolsági és nem helyi járatok meg is állnak a Szent Miklós utcai megállóban (a távolságiak nem). A helyi és helyiként is meghirdetett helyközi járatok továbbra is az eddig megszokott Bercsényi – Deák – Sörház – Kossuth utca útvonalon haladnak a pályaudvar irányába, megállva a Sörház utcai és a CBA előtti leszállóhelynél.

Gyenesdiás irányába a buszok az eddig megszokott útvonalon, az állomástól az Erzsébet királyné utcán közelítik meg a belvárost és a Bem utcán a piacnál állnak meg. Ugyanezt az útvonalat követik március 16-a után a Várvölgy felé közlekedő járatok is. A Gyenesdiás és Várvölgy felől érkező buszok rendjét a Fő téri változások nem érintik.Menetrendi információkkal kapcsolatban a Zala Volán ad további felvilágosítást (83/515-173).
A belváros megújításáról bővebb információt olvashatnak a www.keszthely.hu és www.keszthely-epul.hu honlapokon, valamint érdeklődhetnek Keszthely város főépítészénél ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatalban (83/505-536).

A város vezetése a lakosság türelmét és megértését kéri a munkák ideje alatt.

megosztás
hozzászólások
telefon (3), CT (3), Komoróczi Lajos (3), Cserszegtomajfutás (5), katona (1), erzsebet program (4), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), nyelvtanulás (3), mentő (9), mozi (13), Balaton átúszás (5), husvet (14), bank (7), Darren Cranmer (2), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Tar Ferenc (3), tenisz (3), zivatar (1), balett (1), szerencsejatek (630), utánpótlás (1), táplálkozási tanácsadó (1), Művészetek völgye (7), keszthelyi kilometerek (78), Fidesz (14), gyógytó (1), Balaton-átúszás (1), egyetem (188), Jazz Fiesta (2), Kastély kávézó (1), Csikós Beatrix (1), Nyári Viola (1), Dublecz Karoly (2), múzeumok éjszakája (4), konyha (1), verkli (5), kékszalag (12), hullámmasszázs (1), energia (7), nő (2), igazgató (1), Silver fitness (1), Pálfi Attila (1), atlétika (6), paralimpia (4), riporter (1), Hévíz (1219), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), szalloda (59)