Jönnek a minuszok a jövő héten

2013. december 01.
December első hetében fokozatosan lehűl az idő. A hét elején még plusz 9 Celsius-fok is lehet, de aztán már több helyen napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, a leghidegebb órákban akár mínusz 10 fok is lehet. Helyenként a hétvégén hózápor is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka több helyen párássá válik a levegő, ködfoltok képződnek. Ezek azonban hétfő délelőtt mindenütt megszűnnek, és napközben már többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a Fertő-tó körül kissé enyhébb is lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul.
   
Kedden és szerdán gyengén felhős, napos, másutt borult, párás, tartósan ködös lehet az idő. Néhol előfordulhat szitálás. A minimumhőmérséklet kedden és szerdán is általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a derült fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kedden a nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 5, szerdán mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak.
   
Csütörtökön az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos idő várható, de főleg délnyugaton és északkeleten helyenként tartósan megmaradhat a köd. Néhol megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0-6 fokig melegedhet a levegő.
   
Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett már szórványosan hózápor is kialakulhat, délen és keleten eleinte még havazás is lehet. Többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul.
   
Szórványosan szombaton is várhatók hózáporok és a szél is többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett fagyzugokban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.
   
Vasárnap több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű - derül ki az előrejelzésből.

megosztás
hozzászólások
Hévíz gyógyfürdő (112), La Montanara (1), lakás (3), Somogyi Zoltán (4), fájdalommentes (3), Naszádos Antal (1), Rio 2016 (32), spinning (2), igazgató (1), Aradvári László (1), Bátortábor (1), Tour de Hongrie (2), Szent István ünnepe (3), reklám (1), tűzijáték (1), videó (1), ÉrtékTrend (35), divat (4), jóga (1), utazas (15), tengerpart (1), Paleomedicina (1), vívás (1), konyvtar (103), Szent Mihály (1), georgikon dse (7), kulfold (245), Gyarmati Noémi (1), Varga Andrea (13), középiskola (1), lotus (1), Táncpanoráma Keszthely (10), riporter (1), parkoló (4), paleo (13), sárkányrepülő (1), vuz kft (17), táska (1), Biró Lajos (1), taverna (25), pannon egyetem (12), Egészségfejlesztési Iroda (1), Player's Restaurant & Bar (2), Cserszegtomaj (124), idegenforgalmi adó (1), Jobbik (10), humanitárius település (1), Villányi Éva (1), minisztérium (7), Balatongyorok (136)