Jónak lenni jó - Asbóthosok ajándékozták a keszthelyi ovisokat

2013. december 17.
Csillogó gyermekszemek fogadták Keszthely mind a 27 óvodai csoportjában az Asbóth-iskola diákönkormányzatos tanulóit, azokat a fiatal felnőtteket, akik nemrég még ugyanúgy kéztördelve énekelték a karácsonyi dallamokat a nagy csodára várva. Most már ők tettek csodát a piciknek: az ajándékokkal, a közös énekléssel és játékkal.

Az Asbóth Szakközépiskola diákjai minden évben lelkesen és szeretettel állnak neki december elején a játékgyűjtésnek, az osztályok között verseny is kialakul, mert mindenki átérzi a feladat nemes voltát. Ezen felül a diákönkormányzat összegyűjtött 50 000 forintot is, melyen banánt és narancsot vásároltak a játékok mellé - mesélte Csótár András, az iskola igazgatója.
 
Nagyjából 40-45 asbóthos vett részt az ajándékozásban. Az óvodákkal egyeztetve, óránkénti beosztásban érkeztek a középiskolások az ovikba.

- Nagy pedagógiai értéket hordoz ez a rendezvény, mert a fiataljaink megtanulják általa, hogy vannak kisebbek, akiknek már ők is tudnak segíteni, nekik jó érzést okozni. Valamint megbecsülendő, hogy a saját pénzükből ilyen nagy összeget önzetlenül feláldoznak azért, hogy a kicsiknek karácsonyra örömet okozzanak. Tanulóink nagyon várják a találkozást, ilyenkor beülnek játszani, verselni, mondókázni a kicsik közé a csoportokba, talán egy kicsit újra megélik gyerekkorukat.
Büszke vagyok rá, hogy iskolánk nem csak az országosan is kiváló szakmai- és sportsikerekkel vívja ki magának az elismerést, hanem az önzetlen közösségi munkájával is. Egész évben segítünk fiataloknak és öregeknek egyaránt, hiszen mi már tudjuk, hogy adni legalább annyira jó, mint kapni. Diákjaink követendő példát állítanak mindenki elé. Nagy dolognak gondolom, hogy diákjaink érzik a "jónak lenni jó" mondás valós tartalmát
- emelte ki az igazgató.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Kovács Viktória (4), Szent Márton (3), Hotel Zenit (3), trianon (2), uzemanyag (24), MTI (595), Révai Gábor (1), vb (8), menekült (1), könyvbemutató (2), Barista bajnokság (2), erettsegi (72), szerencsejatek (630), Gachályi András (3), kék zászló (1), Csótár András (58), kutatók éjszakája (1), hazassag (6), DK (13), Aradvári László (1), sárkányrepülő (1), áramszünet (3), recept (178), érettségi megoldás (5), méregtelenítés (1), Pete Krisztina (1), Csokonai társaság (1), Nagykanizsa (1), Babos Lajos (1), keszthely balaton kekszalag (5), Orbán Viktor (3), Béres Attila (2), cigaretta (13), TDM (3), Nagy Bálint (10), Kertész Sándor (5), barista (3), relaxáció (1), szalon (1), Saul fia (7), középiskola (1), Erdély (2), fájdalomambulancia (2), balatoni strandbelépő (1), közétkeztetés (4), shotokan (1), medve (1), Kardos Gábor (6), rezidance (5), Giro d'Italia (1)