Jön az ingyen telefonálás mobilon - Vége a percdíjaknak?

2016. február 23.
Az adatforgalommal járó szolgáltatások, mint a Skype és a Viber sok magyar család számára ismertek. Ezeknél állítólag nem csak minőségben lesz jobb a Magyar Telekom által beígért ingyen telefonálás. Vége a percdíjaknak?A Magyar Telekom eddig is vezetett be új technológiákat viszonylag röviddel a világpiaci megjelenésük után. Most azonban az anyacég, a DT leányvállalatai közül elsőként Magyarországon vezetik be az új egységesített telefonszolgáltatást, amely mobiltelefonon vagy bármilyen internetre csatlakozó eszközön használható lesz hang és videóhívásokra.

 

Persze a Whatsapp, a Viber, a Skype, a Facetime és a számtalan hasonló szolgáltatás már évek óta kínál ilyen lehetőséget. A Telekom abban ígér újat, hogy egyrészt saját hálózatán, SIM kártyától függetlenül bármilyen eszközön használhatjuk majd az új, Immmr névre keresztel szolgáltatást, másrészt azt, hogy ez nem terheli az adatforgalmi egyenleget.

A felhő alapon működő szolgáltatással az üzenetküldés és a nagy felbontású fotók küldése is megoldott, így viszont valóban fontos lehet, hogy nem a korlátozott mobilinternetes adatcsomagok terhére történik majd a kommunikáció. A szolgáltatással a telefonszám és a SIM kártya elválik egymástól, így lesz lehetséges, hogy az Immmr-be felvitt számokat böngészőből is ingyenesen lehet majd hívni, és ezt azok is ingyenes tehetik majd, akik nem is regisztrálnak a szolgáltatásra. A felhasználók ráadásul a saját fiókjukhoz több telefonszámot, akár ötöt is rendelhetnek. Így akár lehet kifejezetten hivatalos ügyekre szánt elérhetőségük, és egy másik a családi kapcsolattartásra. Az új Immmr állítólag még idén elindul Magyarországon.

Forrás: csalad.hu

 

megosztás
hozzászólások
orosz (1), Fenyves allé (1), autizmus (2), KDNP (1), energia (7), Kocsis László (1), zeneszerző (1), boksz (3), szunyog (3), Krasznai István (1), gyed (3), DJ Gerysson (1), cégtörlés (3), matolcsy gyorgy (1), Palinkas Robert (83), csokoládé (2), keresztény (2), Tóth Csaba (3), Központi Statisztikai Hivatal (3), Baptista Szeretetszolgálat (1), Magyar Telekom (1), Major Veronika (5), felveteli (29), újév (6), Pura Vida Port (1), Pápai Gábor (6), kiállítás (16), kozlekedes (8), freestyle foci (1), álláshirdetés (18), Bagyinka Tímea (1), webshop (1), proa (1), ponthatar (6), diák (4), Kehidakustány (1), TDM (3), relaxáció (1), Palásthy Bese (1), Bock Bisztró Balaton (16), állatvédő (5), Astellas-díj (2), Kastély kávézó (1), költségvetés (1), Via Hotel (1), zala (1156), Saul fia (7), Balatoni Szövetség (3), állatorvos (1), gasztronómia (5)