Jön az ingyen telefonálás mobilon - Vége a percdíjaknak?

2016. február 23.
Az adatforgalommal járó szolgáltatások, mint a Skype és a Viber sok magyar család számára ismertek. Ezeknél állítólag nem csak minőségben lesz jobb a Magyar Telekom által beígért ingyen telefonálás. Vége a percdíjaknak?A Magyar Telekom eddig is vezetett be új technológiákat viszonylag röviddel a világpiaci megjelenésük után. Most azonban az anyacég, a DT leányvállalatai közül elsőként Magyarországon vezetik be az új egységesített telefonszolgáltatást, amely mobiltelefonon vagy bármilyen internetre csatlakozó eszközön használható lesz hang és videóhívásokra.

 

Persze a Whatsapp, a Viber, a Skype, a Facetime és a számtalan hasonló szolgáltatás már évek óta kínál ilyen lehetőséget. A Telekom abban ígér újat, hogy egyrészt saját hálózatán, SIM kártyától függetlenül bármilyen eszközön használhatjuk majd az új, Immmr névre keresztel szolgáltatást, másrészt azt, hogy ez nem terheli az adatforgalmi egyenleget.

A felhő alapon működő szolgáltatással az üzenetküldés és a nagy felbontású fotók küldése is megoldott, így viszont valóban fontos lehet, hogy nem a korlátozott mobilinternetes adatcsomagok terhére történik majd a kommunikáció. A szolgáltatással a telefonszám és a SIM kártya elválik egymástól, így lesz lehetséges, hogy az Immmr-be felvitt számokat böngészőből is ingyenesen lehet majd hívni, és ezt azok is ingyenes tehetik majd, akik nem is regisztrálnak a szolgáltatásra. A felhasználók ráadásul a saját fiókjukhoz több telefonszámot, akár ötöt is rendelhetnek. Így akár lehet kifejezetten hivatalos ügyekre szánt elérhetőségük, és egy másik a családi kapcsolattartásra. Az új Immmr állítólag még idén elindul Magyarországon.

Forrás: csalad.hu

 

megosztás
hozzászólások
eon (2), film (8), Villányi Éva (1), LMP (4), Dumaszínház (2), Tar Ferenc (3), palyazat (164), uszoda (9), Street Festival Keszthely (1), Varga Andrea (13), jovedelem (2), média (1), Otthon Centrum (1), ország torta (1), diák (4), Golfclub Imperial Balaton (2), gyermekbarát (2), spinning (2), Love your belly (2), Bethesda (1), CT (3), Nagy Angelika (1), Novák Péter (1), menekült (1), szépségápolás (8), oscar (13), vonyarcvashegy (158), labdarugas (25), törvény (1), vitorlázás (37), Március 15 (2), Szabó Ilona (1), erdekes (538), országgyűlési képviselő (33), termálfürdő (1), béremelés (2), hűtőgépcsere-program (1), szerelem (1), pálinka (2), bezárás (1), Balaton (1157), Egészségfejlesztési Iroda (1), állatkert (1), kék zászló (1), boksz (3), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), efott (6), Katedra nyelviskola (5), táncpanoráma (5), skandinav lotto (81)