Jön az érettségi: ingyenes felkészítők videón

2014. április 04.
Ingyenesen elérhető érettségi felkészítőket tett közzé a Nemzedékek Tudása Akadémia. A matematika, történelem és irodalom tantárgyak érettségi témaköreihez rövid videókat, valamint egyéb tartalmakat, például prezentációkat, összefoglalásokat tölthetnek le a diákok.

A videókon három budapesti gimnázium vezetőtanárának az érettségi témakörökhöz kapcsolódó előadása látható. A középszintű érettségire felkészítő anyagok április végéig folyamatosan bővülnek és bárki számára ingyenesen elérhetőek az interneten.

Az idén érettségizőknek már csak egy hónap áll rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a május 5-én startoló írásbeli vizsgákra. A felkészülést megkönnyíti a Nemzedékek Tudása Akadémia új kezdeményezése, amely multimédiás formában teszi közzé a főbb érettségi témakörökhöz a tananyagot. Az erettsegivideok.ntk.hu oldalon bárki elérheti az irodalom, matematika és történelem tantárgyak középszintű érettségi felkészítőit. Az oktatási anyag különlegessége, hogy minden videó interaktív menürendszerrel rendelkezik, ezzel is megkönnyítve a tanulás és ismétlés folyamatát. A videók mellett az egyes témakörökhöz prezentációkat, összefoglalásokat, minta feladatsorokat, egyéb segédanyagokat is le lehet tölteni.

A rövid videoórákat három budapesti gimnázium vezetőtanára tartja: Dr. Gerőcs László az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola, Foki Tamás a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint Arató László az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium tanárai a gyakorlati pedagógiai munka mellett a tananyagok összeállításában is komoly tapasztalattal rendelkeznek. A diákok akár kérdésekkel is fordulhatnak az Akadémia szakértőihez az Érettségi videók Facebook oldalán.

A Nemzedékek Tudása Akadémia által készített érettségi felkészítő anyagok elérhetőek az alábbi online felületeken:
Weboldal: erettsegivideok.ntk.hu
YouTube csatorna: www.youtube.com/ErettsegiVideok
Facebook: www.facebook.com/erettsegivideok
Bemutató videó: www.youtube.com/watch?v=YNYdS9nSRYA
Az oldalak folyamatosan frissülnek, ezért érdemes nyomon követni az újonnan felkerülő tartalmakat is.

megosztás
hozzászólások
Dublecz Karoly (2), gyógytó (1), Cserszegi fűszeres (1), Lel Ki Főzde (1), Player's Restaurant & Bar (2), vasárnapi nyitvatartás (1), KeszthelyFest (15), szolárium (1), KRAFT (5), Laky András (2), Miss Balaton (1), tollaslabda (1), kék zászló (1), Novák Péter (1), film (8), programajánló (19), Mikulás (8), Amazon (3), kovács (1), emléknap (1), rádió (1), csapadék (1), Csokonai társaság (1), Silver fitness (1), program (7), kenyér (7), ipsos (1), diákolimpia (1), Giro d'Italia (1), Palinkas Robert (83), Németh Veronika (1), MTI (595), online (1), Fidesz (14), taverna (25), Fodor Edith (3), karácsonyi képeslap (1), Gelencsér Dental (3), szakma (1), Varga Endre (4), Schmied Zoltán (1), Halház kft (1), ingatlan (12), vitorlázás (37), ló (1), utca embere (8), telefon (3), drogmentes (1), pollen (3), úszás (22)