Jobb szűrni, mint megijedni! - Keszthelyre is eljön a szűrőkamion

2013. július 20.
Augusztus 15-ig a Balaton-part tíz különböző helyszínen ingyenes szűrésekre invitálják a tóparton lakókat és nyaralókat.

A mobilszűrési programot a kamion mellé kiépült nyolc egészségügyi pavilon egészíti ki, így nem csak ingyenes emlő- és anyajegyszűrésre nyílik lehetőség, hanem élni lehet a dohányzással, táplálkozással és egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadással is. A felnőttek mellett a gyermekekre is gondoltunk, számukra a Testnevelési Főiskola animátorai kínálnak játékos időtöltést. Az egészségfejlesztési programot az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségkommunikációs Központ szervezi.

Keszthelyen augusztus 1-4-ig a Balaton Szálló melletti területen lehet élni az ingyenes szűrési vizsgálatokkal és a tanácsadásokkal. A program célja, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen sokat tehetünk mi magunk egészségünk megóvása érdekében. Hazánkban ugyanis az egészséges életévveszteség legjelentősebb kockázatai közül 1990-ben és 2010-ben is az egészségtelen táplálkozás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a magas testtömeg index és az alkoholfogyasztás képviselte a legnagyobb részarányt.

A Balaton körüli népegészségügyi mozgósításról, a további helyszínekről bővebben a www.egeszseg.hu honlapon talál információkat.

megosztás
hozzászólások
Cserszegi fűszeres (1), karácsony (20), Czigány Sándor (2), Nagymező Gyenesdiás (1), Pápai Gábor (6), kozlekedes (8), Ekmann László (1), onkormanyzat (481), Donkó Imre (1), Básti Juli (1), oscar (13), kornyezettudatos (4), Balatoni Szövetség (3), Ranolder (1), bíróság (8), sütemény (1), Novinszky Petra (1), Playboy (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), ló (1), Kastély kávézó (1), Eurostat (1), Bányai László (2), spinning (2), belfold (1440), ajánló (1148), Szutrély Péter (7), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Bocuse (3), óraátállítás (3), előadás (14), nyaralas (12), terápia (4), katona (1), kitüntetés (6), Révai Gábor (1), erdekes (538), utazas (15), újszülött (1), Szent Márton (3), népszavazás (1), Fodor Edith (3), Stohl András (1), Szeiler Gábor (1), pápa (1), Pálfi László (1), Szőcs Tamás (1), Semmelweis Egyetem (1), KeszthelyFest (15), Béres Attila (2)