Jobb átlagért nagyobb támogatás – testületi döntések Hévízen

2012. január 31.
Több civil szervezet, így a Hévízi Szobakiadók Szövetsége, a Hévíz Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, valamint a Hévízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkájáról hallgatott meg beszámolót a képviselő-testület január 31-i soros ülésén.

A képviselők a szobakiadók beszámolóját megvitatva kiemelték a város, a marketing szervezetek és a szövetség közötti szoros és eredményes együttműködést, melyre a város elmúlt évi idegenforgalmáról szóló beszámoló kapcsán is kitértek. Utóbbi beszámoló során elhangzott: Hévíznek az elmúlt évben a vendégéjszakák tekintetében sikerült átlépnie a „bűvös” egy millió határt, ez az új marketing stratégia első komoly eredményének is tekinthető. (A témával kapcsolatban az önkormányzat már tartott sajtótájékoztatót, erről korábban beszámoltunk.)
Fisli István képviselő, az oktatási bizottság elnöke javaslatára változásokat fogalmazott meg és fogadott el a testület Hévíz Hazavár Önkormányzati támogatások tekintetében. Ezentúl az útiköltségek elszámolása során az önkormányzat az eddigi kettő helyett havi háromszori oda-vissza utat támogat, s konkrétan meghatározták a tanulmányi eredményekhez kötött ösztöndíjak összegét is. Kitűnő tanulmányi eredmény esetén havi ötezer forint ösztöndíjat ad az ösztöndíjat igénylőnek az önkormányzat, ehhez jár még a központi ösztöndíj támogatás is ugyanakkora összegben.
A téma tárgyalása közben elhangzott: a rendelet a módosítással nagyobb hangsúlyt fektet a jobb tanulmányi átlaggal rendelkező tanulókra, illetve az emelkedő útiköltség árakat is szem előtt tartja.
Az országos jogszabályi változások okán – amelyeket 2011. december 30-31-én hozott meg a magyar országgyűlés – több önkormányzati rendelet módosításra került, illetve hatályon kívül lett helyezve. Többek között ilyen a hulladékgazdálkodásról szóló törvény is, mely miatt módosította a testület a helyi hulladékszállítási díjakhoz kapcsolódó rendeletét. Ennek értelmében a 2012. évi díjak nem emelkednek, vagyis az elmúlt év díjtételei maradnak érvényben. Az esetleges további kedvezmények adásáról a testület a költségvetés tükrében dönt, mivel ezek megadása után keletkező összegeket az önkormányzati büdzséből kell finanszírozni.     

megosztás
hozzászólások
Hévíz SK női kézilabda csapata (1), sorkötelezett (1), jóga (1), tour de france (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), földrengés (2), homoszexualis (1), gazdasag (363), politika (37), kovács (1), kenyér (7), fájdalomambulancia (2), jaras (36), balatoni strandbelépő (1), Jazz Fiesta (2), facebook (15), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), munkaviszony (1), Németh Veronika (1), traffipax (4), Carbona (9), Varga Endre (4), alternatív gyógymód (1), Keszthely HUSZ (3), Palya Bea (1), Erdély (2), Benkő Lívia (1), tűzijáték (1), zene (23), Love your belly (2), Balatoni Szövetség (3), percdíj (1), nagyméret (1), téligumi (1), méregtelenítés (1), nyelvtanulás (3), Művészetek völgye (7), medve (1), minisztérium (7), vasárnapi pihenőnap (3), alkohol (4), munka (11), pszichoterápia (1), hotel mirage (1), Főügyészség (7), hó (4), Szent István ünnepe (3), Jemen (1), tavasz (1), LMP (4)