Jobb adni, mint kapni - Az Asbóth-iskola jótékonysági akciója

2012. december 14.
Az Asbóth Szakközépiskola diákjai Karácsony közeledtével jótékonysági akciót kezdeményeztek. A céljuk az volt, hogy a maguk módján segítsenek ott és abban, ahol és amiben ők maguk is tudnak.

A diákönkormányzat szervezésében játékgyűjtésbe kezdtek. Az osztályok versenyeztek, így sikerült egy kisteherautónyi használt, de jó minőségű játékot összegyűjteniük. Ezt a diákok karácsonyi csomagokba rendezték, melyhez a saját pénzükből, körülbelül 150 kg banánt és narancsot is vásároltak. A Keszthelyen lévő 27 óvodai csoport mindegyikébe szép ajándékcsomaggal  érkeznek majd hétfőn és kedden délelőtt (dec. 17-18.), az iskola szállítójárművei segítségével. A kisgyerekek műsorral várják őket, majd együtt fognak játszani és beszélgetni is egy kicsit a csoportszobákban.
 
- Az iskola vezetőjeként engem büszkeséggel tölt el a diákjaink hozzáállása, jószándéka, önzetlensége - nyilatkozta Csótár Adrás igazgató. Ez visszaigazolja azt a pedagógiai munkát, amit kollégáim a tanulóink nevelése során végeznek. Példamutatónak tartom ezt az eseményt, hiszen a mai nehéz gazdasági helyzetben a társadalom minden részének önvizsgálatot kell tartania. A lehetőségek megvizsgálása után segíteni kell azokon, akik erre rászorulnak. A diákjaink egy hetes lázas készülődése igazolta a régi szállóigét, miszerint jobb adni, mint kapni - tette hozzá Csótár András.

megosztás
hozzászólások
parkolás (8), tanulmány (11), nyelvvizsga (2), Cserszegi fűszeres (1), festetics (22), Négeli Noémi (1), Tóth Levente (2), Ács István (10), Oláh Péter (2), Balatoni Hajózási Zrt (4), vadász (2), menetrend (3), állatok (16), Erdély (2), Naszádos Péter (12), Eurostat (1), óvoda (7), Kányavári-sziget (1), jótékonyság (3), Krepsz-Kapai Bernadett (1), e-kereskedelem (1), idegenforgalmi adó (1), keszthely (4039), szakma (1), TRX (22), voroskereszt (24), helyesírás (1), Novinszky Petra (1), 2016 (2), Ruzsics Ferenc (434), vírus (1), munkahely (8), horgász (5), Március 15 (2), Major Veronika (5), szolárium (1), Főügyészség (7), Palásthy Bese (2), himnusz (1), vízimentő (5), Nagy Angelika (1), Miss Balaton (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), kozlekedes (8), Platán étterem (1), sztár (2), tiltakozás (1), állatorvos (1), meteorologia (146), múzeumok éjszakája (4)