Jó bizonyítványt kaptak a balatoni strandok - a keszthelyi Libás leelőzte a Városi strandot

2010. július 06.
Egy felmérésben 4,3-as átlagosztályzatot kaptak a balatoni strandok, a válaszadók a mosdók állapotában és tisztaságában találták a legtöbb kivetnivalót. A legjobbnak a gyenesdiási "Játékstrandot" találták a 37 balatoni helyszín közül.

Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu internetes portál szerkesztője ismertette kedden az MTI-nek a balatoni strandokat bemutató portál legfrissebb felmérésének eredményeit. Az oldal 3192 olvasója az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan értékelte a balatoni fürdőhelyeket tíz jellemző alapján. Az összesítésbe csak az a 37 strand került bele, amelyet legalább 35 különböző személy értékelt, így 2765 voks alapján alakult ki a végleges eredmény.
Az átlag osztályzat 4,3 lett, ami egy tizeddel jobb a két évvel ezelőtti hasonló felmérés eredményénél. A minősítési kategóriák szerint a partok állapota, gondozottsága nyerte el a legjobb, 4,6-es osztályzatot. Az úszási lehetőség, a gyermekjátékok és a sportolási lehetőségek kínálata, a vendéglátás választéka, valamint a személyzet szolgálatkészsége és kedvessége egyaránt 4,4-es osztályzatot kapott.
A víz tisztaságát, a meder állapotát 4,3-re értékelték a válaszadók, és ugyanilyen minősítést kapott a strandok szolgáltatásaiban tapasztalható ár-érték arány is. Az utolsó előtti helyen 4,2-es átlagosztályzattal a parkolási lehetőség áll, a leggyengébb, 4,1-es osztályzatot pedig az illemhelyek, mosdók állapota és tisztasága kapta a szavazóktól.
Egy-egy strand, vagy annak különböző szolgáltatásai esetében is mutatkoztak eltérések a minősítésekben, de a 3,4-es osztályzatnál nem született rosszabb jegy. A népszerű siófoki Nagystrandnál például a sportolási lehetőségeket 4,6-re, míg az illemhelyek állapotát csak 3,8-re, a balatonfüredi Esterházy strandnál a part állapotát, gondozottságát 4,7-re, míg a mosdókét csak 3,9-re értékelték.
A 37 balatoni helyszín közül a gyenesdiási "Játékstrand" érte el a legjobb, 4,7-es átlagot. A második helyen a balatonszárszói Központi szabad-strand és a balatonfüredi Kisfaludy strand osztozik 4,6-es átlageredménnyel.
A legfelkapottabbnak számító balatoni strandok - a füredi Esterházy, a keszthelyi Városi és a siófoki Nagystrand - az átlagosztályzatuk és az ár-érték arányra kapott jegyük alapján is a mezőny utolsó harmadában végeztek, igaz, nem számottevő, alig fél osztályzatnyi lemaradással az elsőkhöz képest. A sor legvégén szereplő balatonberényi községi strand pedig, ugyan csak felfelé kerekítve, de szintén megkapta a 4-es átlagosztályzatot.
A közel egy éve tartó, múlt hét végén zárult szavazás során mindenki csak egyszer mondhatott véleményt egy-egy strandról. Az azonosíthatóság, illetve a többszöri osztályozás elkerülése érdekében a résztvevőknek meg kellett adniuk a nevüket, telefonszámukat, címüket. A felmérés adatairól a Balatontipp.hu közöl további részleteket. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
vb (8), farsang (2), köztársasági elnök (1), holdfogyatkozás (1), Platán étterem (1), tispol (3), recept (178), Ekmann László (1), Asperger-szindróma (1), pollen (3), Bányai László (2), koraszülött (1), verkli (5), labdarugas (25), Suba Alexandra (1), Táncpanoráma Keszthely (10), szerelem (1), atlétika (6), fitnesz (1), Naszádos Antal (1), könyv (1), Jemen (1), Helikoni ünnepség (4), biztosítás (2), Pál Attila (1), hulladék (3), Darren Cranmer (2), Festetics kastély (139), hullámmasszázs (1), balatongyorok jazz (23), Németh Veronika (1), paleo (13), szüret (4), ajándék (8), Lisa (35), Bezerics (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), sofőrszolgálat (1), Owaimer Zoheir (1), test (1), adó (6), pünkösdi regatta (5), Központi Statisztikai Hivatal (3), gyógyítás (2), jogszabály (1), C+ fesztivál (1), Kvárta Mátyás (44), Cserszegtomajfutás (5), Kányavári-sziget (1), Palya Bea (1)