Jeges rendezvények sora a Balatonon

2012. február 10.
A Balatonon kialakult 15-23 centiméter vastag jég a parti sávban alkalmassá vált a sportolásra, egyre több helyen várják ingyenes jégpályákkal a sportolni, szórakozni vágyókat, a hétvégi különleges téli programok között lesz jégkarnevál, jégszobrászat, sőt még búvár bemutató is.

Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról folyamatosan információkat közlő Balatonipp.hu oldal szerkesztője pénteken elmondta: tapasztalatai szerint a legjobb és legkomfortosabb feltételeket idén is azokon a településeken biztosítják, ahol már több éve hagyománya van a korcsolyázók kiszolgálásának.
Ilyen, a hét minden napján nyitva tartó jégpálya található a keszthelyi Városi strandon, a füredi Esterházy strandon, a balatonfűzfői Föveny strandon és a siófoki Ezüstparton. Itt a kijelölt pályáknál a folyamatos takarítás és a meleg italokat árusító büfék mellett illemhelyeket is működtetnek, többnyire korcsolyát, fakutyát is kölcsönöznek, zenét is szolgáltatnak, és Siófok kivételével még világítást is biztosítanak az esti órákban, hogy tovább lehessen korcsolyázni. Keszthelyen szombat délután jégdiszkóval fokozzák a hangulatot.
Sok helyen szerveztek a kijelölt, így ellenőrzött és takarított jégpályákra jeges programokat a hétvégére. Balatonfenyvesen a Csalogány közi strandon szombaton 11 órától zenés programmal, karaoke versennyel és diszkóval várják a szabadlevegőre és jégre vágyókat. Fonyódon a város központi részén lévő Sándor telepi strand jegén szombaton 13 órától szerveznek jégkarnevált. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon szombaton és vasárnap 10-16 óráig zenés, játékos programokkal, jelmezversennyel szórakoztatják a látogatókat. Itt a vállalkozó kedvűek egyebek közt váltó versenyeken, fakutyázásban, szánkó- és kötélhúzásban, valamint limbózásban mérhetik össze az ügyességüket.
Vonyarcvashegyen a Lido strandon szombaton 13 órától jégrandit tartanak, egybekötve a Jégszobrász Művésztelep megnyitásával. A programban itt a jeges ügyességi játékok mellett zumba és diszkó is szerepel. Alsóörsön a strandon vasárnap 14 órakor kezdődik a jégkarnevál, jégkorong és búvár bemutatóval, ahol díjazzák a legérdekesebb jelmezeket, továbbá az önkormányzat forralt borral és teával kedveskedik a résztvevőknek.
A zánkai strandon vasárnap délután 14 órakor kezdődő jeges strandpartyn a helyi gyógyfüves szakértőknek, kertbarátoknak köszönhetően különleges forralt borokra, teákra lehet számítani. Balatonföldváron a Fesztivál tér előtti területen lehet korcsolyázni, de a szombatra tervezett jégkarnevált és hoki-bajnokságot egyelőre lefújták a jég bizonytalan minősége miatt.
Balatonkenesén a Vak Bottyán strand területén pénteken jelölték ki az egyik legújabb jégpályát. Badacsonytomajon illetve Badacsonyban továbbra sincs még hivatalosan kijelölt pálya, de a tomaji strandon és a 71-es főút mellett Tomaj és Örs között található Büdös-tavon korcsolyázásra alkalmas a jég. mti

megosztás
hozzászólások
Pál Attila (1), piac (6), Keszthelyen élni (6), rendőr (3), Hanse (2), keszthely balaton kekszalag (5), bíróság (8), cselgáncs (1), hatos lottó (93), Ács István (10), Nagykanizsa (1), holokauszt (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), munkanelkuli (2), jóga (1), Főügyészség (7), vallás (1), Monitor Extra (21), nyár (1), Balaton-átúszás (1), Cserszegtomajfutás (5), KiBeszél (14), Bóka István (1), Zalacsány (4), szavazas (9), karácsonyi képeslap (1), Burgonyakutatási Központ (2), megemlékezés (10), viz (1), munka törvénykönyve (1), Use Unused (1), bor (26), Pura Vida Port (1), tartozás (1), KFT (1), arckezelés (1), Nagy Angelika (1), munkahely (8), Torsa Dániel (1), gyógytó (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), halál (42), Pete Krisztina (1), jogsebész (9), shotokan karate (3), Vaszily Zsolt (3), Németh József (1), europa-bajnok (5), Love your belly (2), Széll Tamás (1)