Jazz Fiesta csütörtökönként Balatongyörökön

2011. július 02.
Három dzsesszkedvelő kezdeményezésére négy éve indult és mostanra egész nyáron át tartó rendezvénysorozattá terebélyesedett a balatongyöröki dzsessz fieszta, amely csütörtöktől várja a műfaj iránt érdeklődőket. A rendezvény egyik ötletadója, Varga Endre, aki maga is muzsikus, elmondta: egy újságíró (Szeiler Gábor) és egy vendéglátós (Varga József) barátjával közösen ötlötte ki, hogy a Balaton-partra vezető hangulatos környezetben olyan rendezvényt tartanak, ahol igényes, magas színvonalú szórakoztatást is biztosítanak.

Az is céljuk volt, hogy a környékbeli, kiváló dzsesszmuzsikusok fellépési lehetőséget kapjanak.
Az elmúlt pár év során egyre bővült a műfajhoz kapcsolódó előadások köre, így idén a nyár végéig már minden csütörtökön felhangzik a Györöki Jazz Fiesta éppen aktuális koncertje. Július 7-én, a nyitóestén Kollmann Gábor szaxofonos és Urbán Orsolya énekesnő látható-hallható, de a következő hetekben fellép még mások mellett Winand Gábor és Gyárfás István, több helyi formáció, majd a zárónapon egy osztrák együttes kínál kikapcsolódási lehetőséget.
Varga Endre több műfajban is aktív muzsikus, sokan a reneszánsz és barokk muzsikát korhű hangszereken és ruhákban előadó hévízi Musica Antiqua vezetőjeként ismerik, de "könnyebb" műfajokkal is rendszeresen fellép. A Late Night Jazz Band nemrég adta ki első lemezét, a Happy Dixieland Band kosztümökben idézi fel az 1920-as, 1930-as évek zenéjét és régi magyar slágereket, a tanárkollégáival alkotott Keszthelyi Jazzműhely pedig már a funky felé hajlik.
A sorozat szervezője elmondta még: az egyre bővülő támogatóknak köszönhetően minden koncert ingyenes. A legjelentősebb támogató Balatongyörök önkormányzata, de 100 ezer forintot a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyertek, s a koncertek helyszínének környékén lévő vendéglátós vállalkozók is szponzorai a rendezvényeknek. monitormagazin/mti
További információ: jazzgyorok.com

megosztás
hozzászólások
Szeiler (63), szolárium (1), paleo (13), hitel (5), Fidesz (14), örömszerző pillanatok (17), kultura (22), hűtőgépcsere-program (1), szakma (1), egeszsegugy (266), percdíj (1), gyed (3), VOLT fesztival (7), csokoládé (2), mentő (9), vitorlázás (37), Zsittnyán Tamás (1), Klenovics Mónika (2), családbarát (1), Az év orvosa (1), DJ Gerysson (1), Bedő Beáta (10), születés (16), lakás (3), Szent Mihály (1), Széll Tamás (1), helyesírás (1), drog (3), Spa Hévíz (3), közétkeztetés (4), 2016 (2), gazdasag (363), vallás (1), Mátrai Gabriella (2), Pelso Társaság (6), kormany (11), Kovács Patrícia (1), garázsvásár (1), Balsai Móni (1), Bóka György (2), jövőkutatás (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), Musica Antiqua (2), felmondás (1), Udvaros Dorottya (1), Laky András (2), Schmied Zoltán (1), kisterseg (20), boldog (1), programajánló (19)