Járási hivatalok: koncentráció és decentralizáció

2012. október 20.
A kormányhivatalok kirendeltségeként az államigazgatási ügyek intézésében nyújtanak majd segítséget a jövőre felálló járási hivatalok. Zalaszentgróton is lesz járási hivatal, ezzel együtt hat (keszthelyi, lenti, letenyei, nagykanizsai, zalaegerszegi és zalaszentgróti) járás jön létre Zala megyében.

Január 1-jétől az eddig a települési önkormányzatok által ellátott okmányirodai feladat is a járási hivatalhoz tartozik majd, így a személyi adat- és lakcímnyilvántartás, az útlevél- és a közlekedési igazgatás. Szakigazgatási szervként működik majd a járási gyámhivatal, az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a földhivatal, valamint a munkaügyi kirendeltség. Könnyebbség, hogy a járási hivatalok okmányirodái országos illetékességgel fogják ellátni feladataikat, így nem kell több kilométert utazni, ha ügyeket szeretnénk intézni.
Manninger Jenő országgyűlési képviselő hangsúlyozta: új eszközbeszerzés nem lesz az átszervezés során, a meglévő keretből kell kijönni. Előfordulhat, hogy az adott köztisztviselő ugyanannál az asztalnál fog dolgozni, mint korábban, csak éppen nem az önkormányzat lesz a munkaadója. Az elnöktől megtudtuk azt is, hogy az előkészítő munkában dr. Varga Andrea megbízott hivatalvezető, vonyarcvashegyi jegyző vesz részt.
A törvényben nem szabályozott államigazgatási feladatokról az ősszel születnek meg a további jogszabályok.

megosztás
hozzászólások
Dublecz Karoly (2), gyógytó (1), Cserszegi fűszeres (1), Lel Ki Főzde (1), Player's Restaurant & Bar (2), vasárnapi nyitvatartás (1), KeszthelyFest (15), szolárium (1), KRAFT (5), Laky András (2), Miss Balaton (1), tollaslabda (1), kék zászló (1), Novák Péter (1), film (8), programajánló (19), Mikulás (8), Amazon (3), kovács (1), emléknap (1), rádió (1), csapadék (1), Csokonai társaság (1), Silver fitness (1), program (7), kenyér (7), ipsos (1), diákolimpia (1), Giro d'Italia (1), Palinkas Robert (83), Németh Veronika (1), MTI (595), online (1), Fidesz (14), taverna (25), Fodor Edith (3), karácsonyi képeslap (1), Gelencsér Dental (3), szakma (1), Varga Endre (4), Schmied Zoltán (1), Halház kft (1), ingatlan (12), vitorlázás (37), ló (1), utca embere (8), telefon (3), drogmentes (1), pollen (3), úszás (22)