Januári testületi döntések - Tizenhat napirendi pontot tárgyalt meg a keszthelyi önkormányzat

2012. január 27.
Az idei év első soros – ám szám szerint már harmadik – testület ülésén tizenhat napirendi pontot tárgyalt meg a keszthelyi önkormányzat.

Tavaly októberi határozata értelmében a képviselőtestület felkérte a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy a januári soros ülésre terjessze elő – a közelmúltban lezajlott átvilágítás megállapításaihoz illeszkedően – a társaság ingatlangazdálkodási koncepcióját, intézkedési tervet a parkolási részleg eredményének javítására, valamint további szervezeti racionalizálást tartalmazó javaslatot. Az elkészített tájékoztatót és intézkedési tervet a testület a társasághoz kirendelt pénzügyi biztos kiegészítéseivel egységes szerkezetbe foglaltan fogadta el.

Előterjesztés került a képviselők elé a tavaly óta önkormányzati tulajdonú HEMO hasznosításáról. A tájékoztató megállapította, hogy az ingyenes tulajdonba adás feltételei teljesültek, az önkormányzat eleget tesz a megállapodásban vállalt kötelezettségeinek: a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub térítésmentesen használhatja az irodát és a klubhelyiséget, az emeleti termeket pedig alkalmi jelleggel keszthelyi civil szervezetek, néptáncosok, és oktatási intézmények jelképes bérleti díjért vehetik igénybe. Az épület állagmegóvása érdekében a Gazdasági Ellátó Szervezet felújíttatta a tetőt, és a Mentor Iroda elhelyezésének céljával elkészült a földszinti étterem felújítása is.

Két emléktábla állításáról tárgyaltak a képviselők. Hozzájárultak, hogy a Vajda János Öregdiákok Egyesülete a gimnázium nyugati homlokzatára márványtáblát helyezzen el az iskolaépületet, és több jelentős keszthelyi műemléket (köztük a régi városházát, illetve a Hullám és Balaton szállót) is tervező Schadl János építész-tanár emléke előtt tisztelegve. A táblát a gimnázium fennállásának 240 éves évfordulójára márciusban rendezendő ünnepség részeként tervezik felavatni.
Polgármesteri ajánlásra egy Bem József tiszteletére állítandó emléktábláról is tárgyalt a testület. A tábornokról elnevezett utca elején álló, Fő tér 4. számú ház falára tervezett tábla méltó állomása lehetne az 1848/49-es forradalom szabadságharc előestéjén szokásos fáklyás felvonulásnak, továbbá erősíthetné Keszthely lengyel testvérvárosi és más partnerkapcsolati kötődését is. A képviselőtestület az ötletet elviekben támogatta, de az emléktábla elkészíttetéséhez szükséges összeg biztosításáról egyelőre nem rendelkezett.

Jogszabályi változások, illetve az ÁFA mértékének módosulása miatt volt szükséges a szociális ellátásokról szóló, a hirdetőberendezések és hirdetmények elhelyezését szabályozó, illetve a házasságkötés és élettársi kapcsolat engedélyezéséről szóló önkormányzati rendeletek módosítása.

Zárt ülésen döntött a képviselőtestület a 2011. évi sportolói kitüntetések odaítéléséről; a díjazottak a február végi városi sportgálán ünnepélyes keretek közt vehetik át az elismerést.

megosztás
hozzászólások
gyász (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Németh Veronika (1), ökölvívás (2), Bátortábor (1), verklifesztivál (3), fa (1), tenisz (3), lovaglás (2), program (7), gyermek (12), Oroszlán Zsolt (2), Puskás Tamás (3), Bethesda (1), temetés (2), szilveszter (6), Hotel Zenit (3), piac (6), eon (2), Március 15 (2), férfi (1), nav (29), KiBeszél (14), helikon (41), energia (7), karate (2), EU (14), Bringatanya (2), Donkó Imre (1), Tar László (1), Pampetrics Milán (2), spinning (2), Rézsó Tamás (6), média (1), Kastély kávézó (1), Halház kft (1), kutatók éjszakája (1), Pura Vida Port (1), orvos (23), Zala Megyei Főügyészség (4), Kovács Patrícia (1), hitel (5), Csótár András (58), Musica Antiqua (2), autizmus (2), keresztény (2), dohany (15), Pálfi László (1), vonyarcvashegy (158), kerekpar (27)