Január elsejétől változatlanul 8 százalék marad a diákhitel kamata

2011. december 19.
A diákhitel kamata január elsejétől változatlanul 8 százalék marad, és a hitelkonstrukcióban felvehető hitelösszegek sem változnak - mondta Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a hitelintézet hétfői sajtótájékoztatóján.

A vezérigazgató közölte: a társaság működése óta ez a történelmileg legalacsonyabb kamatszint, szinten tartását az tette lehetővé, hogy a felmondott hitelszerződések aránya 2011-ben mindössze 3 százalékot tett ki, ami azt mutatja, hogy diákhitelt felvevő fiatalok fizetési fegyelme jónak mondható.
Bugár Csaba elmondta: a csökkenő forrásköltség, valamint a szinten tartott kockázati és működési prémium nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a következő félévre is, azaz 2012. január 1. és június 30. között a kamat mértéke 8 százalék marad a társaság ügyfelei számára.  
A vezérigazgató elmondta: a Diákhitel Központ továbbra is a pénz- és tőkepiacról vonja be a hitelezéshez szükséges forrásait, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi be.
Kifejtette: a forrásszerzésben jelentős szerepet játszik az, hogy az Európai Beruházási Bankkal a harmadik finanszírozási szerződés is  létrejött, amely a 2011-2013-as időszakban maximum 38 milliárd forint összegű, hosszú lejáratú forrás kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszi lehetővé a Diákhitel Központ számára. 2010 nyara óta a tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. gyakorolja a Diákhitel Központ felett, amely szintén előnyös forrásszerzési lehetőséget biztosít a társaság számára - fűzte hozzá.
Bugár Csaba arról is szólt, hogy alapítása óta a Diákhitel Központ  összesen több mint 220 milliárd forint hitelt nyújtott  a felsőoktatási intézmények hallgatóinak, és egy felmérés tanulsága szerint a már végzett, diákhitelt felvevő egykori diákok 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a hitel nélkül nem tudta volna megszerezni a diplomáját. Eddig 318 ezer diák vette igénybe a diákhitelt, s mintegy 80 ezer egykori hallgató már visszafizette a felvett hitelét.
Hétfőn, a sajtótájékoztató előtt megnyitották a Diákhitel Központ megújult ügyfélszolgálatát, amely továbbra is a központ budapesti, Csalogány utcai székhelyén várja az ügyfeleket naponta 8.00-17.00 óra között. Az új arculatot tükröző ügyféltér modernebb, kényelmesebb, és megújult szolgáltatásokkal várja az ügyfeleket.
A központ a Diákhitel Direkt elnevezésű elektronikus ügyintéző rendszerét szeptemberben vezette be, amely jelentősen megnövelte a Diákhitel Központ idei személyes ügyfélforgalmát. Az irodát felkeresők száma 2011 novemberéig már meghaladta a 12.000 főt, ez jelentős ugrás az előző éves 10.500 főhöz képest.
A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint a telefonon érkezett megkeresések száma nem nőtt, ez a szám éves szinten megközelíti a 261.000 hívást. Népszerű a diákhiteles ügyfelek körében az "elektronikus" ügyfélszolgálat, a beérkező e-mailek száma is növekvő tendenciát mutat. Míg 2010-ben 10.500 darab levél érkezett így a Diákhitelhez, 2011. év végére itt is csúcsot dönt a Diákhitel Központ, eddig több mint 20.500 beérkezett levelet regisztrált a központ. mti

megosztás
hozzászólások
tartozás (1), Kehidakustány (1), kereszt (1), KFT (1), gyermekfelügyelő (1), Hotel Zenit (3), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Gulyás Orsolya (2), boksz (3), táplálkozás (1), esztétika (8), vasárnapi pihenőnap (3), monitormagazin (107), pálinka (2), költségvetés (1), büntetés (3), hűtőgépcsere-program (1), színház (5), Radnóti Miklós (1), hegyalja fesztival (3), 1956 (1), Magyar Telekom (1), Kartali Zsuzsanna (1), arckezelés (1), Bradley Cooper (1), állami (1), Zalai Borcégér (5), Bogi (13), tengerpart (1), művészet (1), gyermek (12), gyermekszám (1), vírus (1), Együtt (1), Horváth Szabina (1), advent (226), tenisz (3), menetrend (3), fejlesztés (12), Hévíz (1219), Szent Márton (3), cipősdoboz (3), tanulás (2), Ékszertáska (2), Bagyinka Tímea (1), marko peter (22), Év fája (1), Ács István (10), DRV Zrt. (3), menzareform (4)