Jaj, úgy élvezem én a strandot

2015. július 03.
Kánikulai hétvége vár ránk, a környékbeli strandok ezévi újdonságaiból, aktualitásokból válogattunk:


- Gyenesdiáson a strandi animáció, az évek óta fejlődő gyerek-, családi- és sportprogramok mindkét strandon folytatódnak, a méltán népszerű víziaerobic és a minidisco koreográfiái megújulnak. Bevezetésre kerül például a 3 napos jegy.

- Vonyarcvashegyen strandi újdonságot és új élményt kínál egy 80 négyzetméteres játszósziget, ami vízi vidámparkként is sok örömet nyújt majd a fiataloknak és az idősebbeknek. Új játszótér is épül a strand nyugati, lídós részén. A 3-as jelű strandpénztár mellett kerékpáros pihenő pontot létesítenek árnyékolt, esővédett biciklitárolóval. Az idei évtől kezdve a honlapon (www.lidostrand.hu) online jegyfoglalásra is lehetőség nyílik.

Szigligeten 4000 négyzetméteres gyepszőnyeg alakítottak ki.

- Az alsóörsi strandon egy új, Aqua Fun park nyit a szezonban.

- A hévízi Tófürdőn szabadtéri sakk és malomjáték, nyáron a gyermekmedencénél gyermek-animáció várja a legkisebbeket. Továbbra is ingyenes a HeBi (Hévíz Bike) közösségi kerékpárrendszer.

A zalakarosi strandfürdő egész területén felújításokat végeztek az elmúlt időszakban. Kiépítésre kerültek új közlekedő útvonalakat, felújították a járdákat, továbbá a vizesblokkokat is. A nyári időszak alatt is képzett animátorok foglalkoznak a gyerekekkel. Mini autóvezető tanpálya nyílt a gyermekeknek, amely május 1-től egészen nyár végéig várja az érdeklődőket.

Balatonfenyvesen a központi strand homokos sétányát és a nagylidókat felújították, a Csalogány strandra fitness eszközöket telepítettek, július 26-án a Balatonfenyves-alsói strandon pedig Sportnap lesz. 

A badacsonytomaji strandon egy kb. 80 férőhelyes biciklitároló kerül kialakításra térkövezéssel.

Megújulva várja a vendégeket Balatongyörökön a Balaton-part, ahol a strand mentén élménysétány került kialakításra, a sétány több Kneipp pontot foglal magában, interaktív módon a kúrák lényegét is megismerhetik a sétálók. A fejlesztés strandot érintő leglátványosabb eleme az új központi fogadóépület.

Balatonfüreden idén nem terveznek felújításokat a strandokon. A tavalyi szezon újdonsága a Kisfaludy strandon készülő minigolfpálya volt, míg az Eszterházy strand gyermeköblénél vízi-élményelemeket telepítettek, a nyugati mólón pedig egy kivilágított szökőkutat alakítottak ki esti látványosságnak.
megosztás
hozzászólások
georgikon (38), tűzijáték (1), méregtelenítés (1), földrengés (2), halottak napja (1), Ferenc pápa (1), percdíj (1), Magyar Államkincstár (2), programajánló (19), fitnesz (1), A Dal (3), relaxáció (1), film (8), CT (3), vendégéjszaka (2), szabadsag (2), luxus (4), vegetariánus (1), munka törvénykönyve (1), fájdalomambulancia (2), KFT (1), Kovács Ernő (1), kovács (1), mav (25), Amazon (3), Főzzünk játszva (2), keszthely program (1241), Sárdi Katalin (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), alpolgármester (2), nagyik karácsonya (1), tappenz (1), tanulás (2), Szőcs Tamás (1), rendőr (3), sofőrszolgálat (1), influenza (2), facebook (15), vasárnapi pihenőnap (3), Marsalkó Dávid (1), múzeumok éjszakája (4), keszthely (4040), menetrend (3), dohany (15), Életfa iskola (2), HUSZ (7), power-bank (1), Kvárta Mátyás (44), árviz (2), Polgári vélemény (6)