Itt vannak az utazók kedvenc szálláshelyei: Zala megye kiemelkedően szerepelt

2015. március 28.
Idén harmadik alkalommal állította össze a magyarországi szállások toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. A lista és a hozzá kapcsolódó Aranycsengő díj több mint 50 ezer belföldi utazó szavazata alapján született meg. Idén Zala megye nagyon jó eredményeket ért el: bár nem nyertek kategóriát, de az összes tízes listán több Zala megyei szálláshely is szerepel: Zalakaros mellett kehidakustányi, gyenesdiási és alsópáhoki hotel is a legjobbak közé került.Az Utazok.hu becslése alapján a mintegy 60 milliárd forintos teljes hazai szállásdíjbevétel felét az online szállásközvetítők generálják, ami jelentősen hozzájárul a magyar turisztikai piac évi várható 8-10%-os növekedéséhez.
 
„Évről évre nő az online szállásközvetítők szerepe a belföldi turisztikai piac növekedésében. A trend idén sem változik, így a 8-10 százalékos várható növekedés nagy részét ez a szegmens fogja generálni” – nyilatkozta Szennay András, az Utazok.hu csoport ügyvezető igazgatója. – "A hazai felhasználók is bátran és tudatosan használják ki az online foglalás előnyeit és kényelmi szolgáltatásait. A növekedésre még mindig van lehetőség, hisz tapasztalatunk alapján sokan csak informálódnak a neten, de a foglalást vagy fizetést még közvetlenül intézik.”
 
Úgy tűnik, a magyar turizmus növekedésének motorja 2014-ben a belföldi utazók voltak: a Magyarországra érkező külföldi vendégek száma 4,6 százalékkal, a belföldi vendégeké jelentősebben, 9,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma ugyanebben az időszakban 2,7 százalékkal, a belföldiek száma pedig 8,3 százalékkal emelkedett. A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma összességében 5,4%-kal bővült, teljes bruttó árbevételük pedig 10,4%-kal emelkedett 2014-ben – derült ki a KSH márciusban közzétett adataiból.
 
Aranycsengő díj 2015
Az Aranycsengő díjat az Utazok.hu alapította 2013-ban. Az idén harmadszor megjelenő lista az egyetlen hazai összeállítás, amelynek összeállításába nem szól bele szakmai zsűri, hanem közvetlenül az utazók véleményét tükrözi – idén több mint ötvenezer szavazat érkezett a szálláshelyekre. Az Aranycsengő díjat a fődíj mellett öt kategóriában osztják ki. Idén Zala megye nagyon jól szerepelt: bár nem nyertek kategóriát, de az összes tízes listán megtalálható több megyei szálláshely is: Zalakaros mellett kehidakustányi, gyenesdiási és alsópáhoki hotel is a legjobbak közé került. A 2015-ös teljes és kategóriák szerint tízes listák itt érhetők el.
 
Az idei győztesek:
    •    A legjobb szállás az utazók véleménye alapján a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok lett, a tavalyi győztes Hotel Kapitány Wellness és a mátraházi Residence Ózon superior Conference & Wellness Hotel előtt.
 
Kategóriák
    •    A legromantikusabb szálláshely a párban utazók szavazatai alapján az egerszalóki Mesés Shiraz Wellness&Tréning Hotel lett.
    •    Az év családbarát szálláshelye címet idén (ahogy tavaly is) a sümegi Hotel Kapitány Wellness nyerte el.
    •    Az idősebb generáció által leginkább kedvelt szálláshely az egri Hotel Eger&Park lett.
    •    a legbarátságosabb kategória nyertese a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa.
    •    a legjobb ár-érték arányú kategória nyertese a tengelici Hotel Orchidea.

megosztás
hozzászólások
világbajnokság (2), Dublecz Karoly (2), csillaghullás (2), VeszprémFest (1), erzsebet program (4), ingatlan (12), nyelvvizsga (2), shotokan karate (3), ötös lottó (101), Paleomedicina (1), europa-bajnok (5), tartozás (1), alkalmassági (1), Komoróczi Lajos (3), hitel (5), tűzijáték (1), levendula (2), vállalkozó (4), Szeiler (63), Hévízi-tó (1), munka (11), jövőkutatás (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), biztosítás (2), Burucs Szabolcs (2), Giro d'Italia (1), Burgonyakutatási Központ (2), nagyik karácsonya (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), freestyle foci (1), marko peter (22), karácsony (20), erdekes (538), Az év orvosa (1), állatvédő (5), téligumi (1), kávé (2), retro (1), regisztráció (1), emléknap (1), Intersport (1), trianon (2), férfi (1), Filharmónia (1), korcsolya (4), Top 50 (1), gasztroblogger (2), labdarugas (25), ARC (1), luxus (4)